Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

S današnjim danom mnogi su raskitili svoja Božićna drvca. Dok se ukrasi spremaju za iduću godinu, drvca najčešće završe na ulici.


Diljem zemlje sutra počinje prikupljanja drvaca. U nekim gradovima ona se mogu i darovati.

Vezani članci Profesor Baltazar: Premijera novog crtanog filma \'\'Augustova treća sreća\'\' na Zrinjevcu - 11 Premijera na Zrinjevcu: Novi crtani film Profesor Baltazar oduševio male i velike Kućica u sklopu rekonstrukcije dječjeg igrališta na Trgu kralja Petra Krešimira IV. (Foto: Matija Habljak/PIXSELL) Zrinjevac se oglasio o spornoj obnovi kućice s dva WC-a: "Izvedeni su samo interventni radovi"

Kako bi se izbjegli prizori nabacanih odbačenih borova posvuda, građane se moli da drvca ne ostavljaju po parkovima i na travnajcima, već da ih ostave u najbliži kontejner na nekom vidljivom i dostupnom mjestu.

"Živa božićna drvca, koja su odradila ugođaj, završavaju na našim pogonima za kompostiranje, znači pogonima za obradu biološkog otpada", ističe Igor Toljan, voditelj podružnice Zrinjevac u ZG Holdingu.

Prikupljat će ih komunalni radnici. Opcija je i da ih sami odnesete u reciklažna dvorišta. Sva skupljena drvca gdje je to moguće ekološki će se zbrinuti.

Da na otpadu ipak ne završi njihovo drvce, pobrinula se obitelj Netoušek. Ove godine kupili su ono u tegli i nakon ugođaja, krasit će im vrt.

A tko nema vrt, a ima drvce s korijenom i živi u Zagrebu, Varaždinu ili pak Slavonskom Brodu, može ga darovati. Bit će zasađeno na javnim zelenim površinama, a to znači i ekološku osvješenost i izbjegavanje prizora posvuda pobacanih božićnih drvaca.