Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Joško Martinović, novinar HTV-a i naš dragi kolega izgubio je svoju životnu bitku.


Od teške bolesti preminuo je u 47. godini. Suprug i otac jednoga djeteta, Joško je bio izniman reporter i izniman čovjek. Najteže je pisati kad odlazi novinar, kad odlazi dragi kolega. To je vrlo osobno, jer tada odlazi i dio nas. Joško je od srca bio dio nas, osebujan i neponovljiv. Pravi zaljubljenik u televiziju, reporter iznimna stila. Human i uvijek usredotočen na maloga čovjeka. Na njegove patnje i još više radosti. Upravo tim koloritima stvarnoga života bile su obojene sve njegove autorske emisije. U tome je bila Joškova posebnost.

Vezani članci Jelena Pavičić Vukičević Pavičić Vukičević i službeno vodi Grad: "Pročelnica Stručne službe obavijestila je ministra pravosuđa o početku obnašanja dužnosti gradonačelnika" Milan Bandić Preminuo Milan Bandić, suradnici u suzama: "Živio je i umro za ovaj grad"

>> Preminuo novinar Joško Martinović

Njegova nepodnošljiva lakoća pisanja bliskima je činila i najteže teme. Najteže trenutke. Cijeli Domovinski rat proveo je na terenu. Još se sjećamo rušenja neprijateljskog aviona u Metkoviću. I Joškovih riječi: 'Srpski pilot život je spasio izumom Hrvata Fausta Vrančića - padobranom'. Uvijek pozitivan Joško je prvi ušao u oslobođeni Knin. Za svoj je rad višestruko nagrađivan. Gledatelji su ga voljeli. Voljeli smo ga i mi koji smo ga poznavali. Zato mu nećemo kazati zbogom. Već samo doviđenja. Doviđenja dragi Joško.