Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Među stotinama vijesti o odlasku mladih iz Hrvatske, vijest o mladiću koji je Australiju odlučio zamijeniti Hrvatskom pravo je iznenađenje. Pogotovo, kad je riječ o 21-godišnjaku, koji je stigao u Dubrovnik kako bi, među stotinama suvenirnica, otvorio postolarsku radionicu.


Vijest o novom postolaru brzo proširila, 10 dana od otvorenja i Mark Andrew Šiljeg već ima prve mušterije. 'Do sada je stiglo desetak mušterija, većinom su sve potplati i pomalo krpljenje', rekao je Mark.

Vezani članci Vađenje automobila iz mora na Lapadskoj obali u Dubrovniku - 5 Stisnuo gas pa upao u more u Dubrovniku: Ronioci i dizalica s dubine izvukli skupocjeni Mercedes zagrebačkih oznaka Epidemiolog, ilustracija Europa bilježi najtežu tjednu bilancu od sredine svibnja! Više od 250.000 umrlih - u svijetu zaraženo više od 40 milijuna ljudi

21-godišnji Mark odlučio je rodni Melbourn zamijeniti Dubrovnikom. Posao postolara učio je od ujaka, a ovo gotovo izumrlo zanimanje brzo ga je osvojilo. 'Posao je zanimljiv, zato mi se i sviđa, nije dosadan', kaže Mark.

U svoj mali obrt Mark je uložio koliko ima, nabavio je prve strojeve. 'To je koštalo oko desetak tisuća eura, i još je to u opremanju, još fali stvari', rekao je mladi postolar.

>> Više od tisuću poljskih studenata autostopom stiglo u Dubrovnik!

Prva postolarska radnja među stotinama suvenirnica za Dubrovčane je lijepa vijest. Uz sreću zbog pokretanja vlastitog posla, tu je i realnost; zamijeniti Australijom s Hrvatskom nije niti malo lako.

'U Australiji je dosta drugačija situacija. Tko hoće raditi, može raditi i može zaraditi. Ovdje je već puno teže, ali ja se nadam da ću s ovim poslom moći živjeti', rekao je Mark koji nema straha od suvenirnica. Vjeruje u svoj posao, i dodaje, uvijek će se naći par cipela za popravak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook