Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svi oni koji su generale Ante Gotovinu i Mladena Markača nazivali herojima nisu bili u krivu, izjavila je u petak njemačka zastupnica u Europskom parlamentu Doris Pack.


'Svi oni koji su Gotovinu i Markača nazivali herojima nisu pogriješili i vrlo mi je drago što će se dvojica generala uskoro sastati sa svojim najmilijima u Hrvatskoj', istaknula je u priopćenje zastupnica CDU-a u Europskom parlamentu.

>> PRATITE UŽIVO Sve bliže Hrvatskoj: Generali konačno NAPUSTILI zatvor, čeka ih Vladin zrakoplov u Rotterdamu!

'Sud je presudio da dvojica generala nisu krivi za ono što za što su optuženi. Sud je također revidirao njihovu ulogu u ratu kao i ulogu Hrvatske u ratu. Operacija koja je dovela do povratka okupiranog teritorija sada se može gledati u drukčijem svjetlu. Domovinski rat je bio pravedan i obrambeni rat', istaknula je Pack.

Žalbeno vijeće Haškog suda donijelo je u petak oslobađajuće presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču nakon što je sud je odbacio zaključke raspravnog vijeća prema kojima su Gotovina i Markač sudjelovali u udruženom zločinačkom pothvatu, kao i optužbe za prekomjerno granatiranje Knina, Gračaca, Obrovca i Benkovca, a sud je Gotovinu i Markača oslobodio i zapovjedne odgovornosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci Slika nije dostupna Važnost Europskog parlamenta Slika nije dostupna Hrvatskoj ne treba 'spasenje', Hrvatskoj treba pamet