Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za daljnje radnje

DORH zatražio iskaze saslušanih svjedoka o Ini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborsko Istražno povjerenstvo za privatizaciju Ine dostavilo je Državnom odvjetništvu RH (DORH) fonograme iskaza šestorice svjedoka koje je ovoga tjedna saslušalo, doznaje se od predsjednice povjerenstva Dragice Zgrebec.

'Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić zatražio je iskaze svjedoka i povjerenstvo je jučer dostavilo fonograme svjedočenja šestorice svjedoka koji su pristupili Istražnom povjerenstvu', kazala je Zgrebec Hini.

Pročitajte i ovo Naftna platforma Geofizički podaci Hrvatska i Kanada zajedno će tražiti naftu i plin: Grade se četiri nove bušotine Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Radovi na A3 VIDEO/FOTO Ogromno gradilište kraj Zagreba: Novi kompleks niče na mjestu poznatog odmorišta, doznajemo što će se sve izgraditi

Dodala je da je Bajić obaviješten i da je za 12. listopada ponovo na svjedočenje pozvan bivši premijer Ivo Sanader koji nije primio prvi poziv povjerenstava. 'Zatražili smo iskaze svih saslušanih svjedoka pred povjerenstvo radi poduzimanja daljnjih radnji', kazala je glasnogovornica DORH-a Martina Mihordin, ne želeći otkriti koji dio iskaza je posebno zainteresirao tužiteljstvo.

Mediji nagađaju da DORH navodno neće istraživati sam proces prodaje Ine MOL-u nego je zainteresirano za pitanje Ininog poreznog duga državi. Naime, bivši predsjednik Uprave Ine Tomislav Dragičević je odgovarajući na upit zašto su ulaskom MOL-a u Inu uvelike narasli dugovi Ine prema državi (oko dvije milijarde kuna) i dobavljačima (oko četiri milijarde), pred povjerenstvom kazao kako je očito bilo riječi 'o prešutnom dogovoru' da Ina umjesto u uplatu trošarina, dakle u državni proračun, novac ulaže u dovršetak započetih investicija.

>> Saznajemo: Sanader se neće pojaviti pred povjerenstvom za Inu!

'Ne znam gdje je to odlučeno, očito se prešutno nešto dogovaralo jer mi na Upravi nismo donijeli takvu odluku', rekao je tada Dragičević. No, potpredsjednik vlade i predsjednik Nadzornog odbora Ine Ivan Šuker je pred povjerenstvom kazao da 'nije bilo nikakve političke odluke o tome da se Ini dopusti neplaćanje trošarina'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene