Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stižu optužni prijedlozi

DORH traži zatvor za Vukovarce koji su razbijali ploče; Odvjetnik Hodak: To je apsurd!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudionicima vukovarskih prosvjeda protiv dvojezičnih ploča za koje je istragom utvrđeno da su razbijali ploče, na kućne adrese počeli su stizati optužni prijedlozi DORH-a.

Osumnjičenim Vukovarcima na teret se stavljaju tri kaznena djela, a za najteže od njih, nanošenje tjelesnih ozljeda službenoj osobi, zapriječena je kazna zatvora od jedne do osam godina, piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Stipo Mlinarić Priloženi su dokumenti Mlinarić: DORH-u smo predali osmu kaznenu prijavu zbog napada na Vukovar Slika nije dostupna Ponovno skinute ploče - počinitelj nepoznat Stožer: S premijerom nismo dogovorili da se ploče neće skidati

Policija je šest Vukovaraca privela 3.rujna nakon što su u neredima tijekom skidanja ploča ozlijeđena četiri policijca. Optuženi Enver Antunović kaže da ga se tereti za izazivanje nereda, prisilu prema službenoj osobi i oštećenje tuđe stvari te da mu je optužnim prijedlogom DORH-a zapriječen dvogodišnji zatvor.

>> I Koordinacija braniteljskih udruga protiv dva protokola

S optužnim prijedlozima je upoznat i odvjetnik Zvonimir Hodak koji je kazao da je riječ o rigidnim kvalifikacijama koje se stavljaju na teret sudionicima prosvjeda s ciljem njihova zastrašivanja te dodao kako smatra da je od kazni koje traži DORH puno realnija uvjetna kazna.

Apsurdnim smatra i to da Radimir Čačić dobije dvije i pol godine zatvora za izazivanje prometne nesreće u kojoj su smrtno stradale dvije osobe, a da oni koji su razbijali ploče trebaju dobiti dvije godine zatvora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene