U slučaju smrti dvoipolgodišnje djevojčice iz Nove Gradiške još se utvrđuje odgovornost novogradiškog Centra za socijalnu skrb.


Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo je razgovarao s ravnateljicom Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška Marijom Jugović o izvidima u Centru.

"Još uvijek je u tijeku istraga od strane Državnog odvjetništva, odnosno provode se izvidi. Druge informacije nemam. Uključeni su djelatnici koji su u tom trenutku odlučivali i radili na predmetu obitelji", objasnila je. Nije navela o koliko se djelatnika radi.

Ostala djeca iz obitelji su zbrinuti. "Prema djeci su poduzete sve mjere iz obiteljsko-pravne zaštite i adekvatno su zbrinuta. Nadam se i svi im želimo da imaju ljepšu i bolju budućnost", dodala je.

Ivan Čorkalo Reporter Ivan Čorkalo prisjetio se potresnih detalja slučaja iz Nove Gradiške: "Jednu rečenicu neću nikada zaboraviti"

Nakon ove tragedije krenula je reforma sustava socijalne skrbi. "Što se tiče samog Centra za skrb Nova Gradiška - svakako ima pomaka. Moram istaknuti izuzetnu suradnju s Ministarstvom i ministrom, državnim tajnicima, načelnicima sektora, sa svim osobama. Sve što smo zamolili, tražili, pitali za pomoć, suradnju - naišli smo na pozitivne reakcije. Zaposlili smo tri nova stručna djelatnika. Određen broj ljudi je otišao u zasluženu mirovinu", navela je.

Smrt dvogodišnje djevojčice zgrozila je Hrvatsku Krivi su: Majci 13, ocu 7 godina zatvora za smrt Nikoll

Kada su u pitanju rizične obitelji, navela je da se sa svakom radi na određeni način i da je svaka obitelj problem za sebe. "U ovom trenutku je 160 obitelji na obiteljsko-pravnoj zaštiti", rekla je i dodala da je povećan taj broj nakon tragičnog slučaja s dvoipolgodišnjom djevojčicom.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju