Karlovac - Inženjerijski poligon Cerovac (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) - 3
Karlovac - Inženjerijski poligon Cerovac (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) - 3

Od eksplozije na vojnom poligonu Cerovac kod Karlovca u kojoj su ozlijeđeni instruktor i polaznik časničke škole prošlo je gotovo tri mjeseca, no Ministarstvo obrane javnost nikada nije izvijestilo što je utvrdila pokrenuta istraga.


U MORH-u su na upit Dnevnika Nove TV odgovorili kako je slučaj eksplozije na vojnom poligonu u Cerovcu preuzelo Državno odvjetništvo. Tako će DORH ispitati jesu li se dogodili neki propusti unutar sustava.

'Povjerenstva ustrojena od strane Oružanih snaga Republike Hrvatske svoja izvješća dostavila su Državnom odvjetništvu RH u čijoj nadležnosti je i daljnja istraga o ovom slučaju', stoji u odgovoru MORH-a.

Podsjetimo, formirana su čak tri povjerenstva - jedno u sklopu postrojbe, drugo u sklopu Vojnog učilišta i treće na razini Glavnog stožera OS RH. Također, ministar obrane Josip Buljević obećao je brzu istragu o nesreći koja se dogodila tijekom specijalističke obuke, a u kojoj su stradali 41-godišnji instruktor, s lakšim ozljedama te 22-godišnji polaznik časničke škole čije su ozljede bile vrlo teške.

O detaljima njihova zdravstvenog stanja danas u MORH-u ne žele govoriti pozivajući se na zahtjev njihovih obitelji da se s tim informacijama ne izlazi u javnost.