Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvoje teško oozlijeđenih

EKSPLOZIJA I DVOJE OZLIJEĐENIH - DORH ispituje je li bilo propusta na vojnom poligonu Cerovac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od eksplozije na vojnom poligonu Cerovac kod Karlovca u kojoj su ozlijeđeni instruktor i polaznik časničke škole prošlo je gotovo tri mjeseca, no Ministarstvo obrane javnost nikada nije izvijestilo što je utvrdila pokrenuta istraga.

U MORH-u su na upit Dnevnika Nove TV odgovorili kako je slučaj eksplozije na vojnom poligonu u Cerovcu preuzelo Državno odvjetništvo. Tako će DORH ispitati jesu li se dogodili neki propusti unutar sustava.

'Povjerenstva ustrojena od strane Oružanih snaga Republike Hrvatske svoja izvješća dostavila su Državnom odvjetništvu RH u čijoj nadležnosti je i daljnja istraga o ovom slučaju', stoji u odgovoru MORH-a.

Podsjetimo, formirana su čak tri povjerenstva - jedno u sklopu postrojbe, drugo u sklopu Vojnog učilišta i treće na razini Glavnog stožera OS RH. Također, ministar obrane Josip Buljević obećao je brzu istragu o nesreći koja se dogodila tijekom specijalističke obuke, a u kojoj su stradali 41-godišnji instruktor, s lakšim ozljedama te 22-godišnji polaznik časničke škole čije su ozljede bile vrlo teške.

O detaljima njihova zdravstvenog stanja danas u MORH-u ne žele govoriti pozivajući se na zahtjev njihovih obitelji da se s tim informacijama ne izlazi u javnost.
 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović na Pantovčaku - 6 Nova kritika Milanović: ''Plenković dobro zna kakva je čovjeka doveo na čelo DORH-a'' Rafael Krešić i Dina Čevid "Bit će teško dokazati optužbe" Odvjetnik upozorio na probleme u slučaju Matanić: Otkrio sljedeće poteze policije i tko može podnijeti kaznenu prijavu

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene