Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kao da ga ništa od tog ne zanima

DORH obilazi splitsko gradsko poglavarstvo, Keruma nema

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odgovora na najčešće pitanje u Splitu gdje je gradonačelnik još nema. Istodobno gradsko poglavarstvo obilazi DORH. Dok Keruma nema njegova sestra tvrdi da se prijava ne boje.

Čelništvo Grada i Županije na Lovrincu je položilo vijence. Svi su tu, osim gradonačelnika Keruma. Ništa novo, kao i činjenica da DORH ponovno ispituje poslovanje grada. 'Nema toga što smo mi radili, a da DORH to nije istraživao. DORH sve istražuje, zato što svaki dan u DORH od nekoga stižu nekakve prijave', kaže dogradonačelnik Splita Jure Šundov. 'Jedan predmet više ili manje apsolutno je nebitno u toj šumi predmeta koji su oni u ove tri, tri i pol godine prekontrolirali u gradu Splitu', kaže Nevenka Bečić, predsjednica splitskog Gradskog vijeća.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Slika nije dostupna Oštetio državni proračun Jure Šundov pod istragom DORH-a zbog korištenja lažnog statusa ratnog vojnog invalida

>> Prima plaću od 19.000 kn: Što se mora dogoditi da dođe na posao?!

DORH je zatražio dokumente iz grada kako bi ispitao ima li nezakonitosti, jer su namjenska sredstva za sanaciju odlagališta otpada Karepovac potrošena za drugu svrhu. 'Nema ništa protuzakonito ni netransparentno. Mi smo samo taj novac kojeg imamo u određenom trenutku kad smo trebali novac za drugu stavku, sukladno pozitivnim zakonskim propisima, preusmjerili, ali ga nismo potrošili, da se on neće tamo vratiti', objašnjava Šundov.

Pojavile su se i informacije kako se vodi istraga i protiv Nevenke Bečić, ali za prijevaru u gospodarskom poslovanju u tvrtki Kerum. 'Po sadašnjim važećim zakonima svatko ima pravo protiv svakoga podnijeti prijavu bez obzira postoji li temelj ili ne. Ja straha nemam', kaže Bečić.

Previše iznenađeni nisu ni Splićani. Vjerojatno nije zabrinut ni Željko Kerum, kojeg kao da ništa što se događa u Gradskoj upravi previše ne zanima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene