Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Keruma i dalje nema...

Prima plaću od 19.000 kn: Što se mora dogoditi da dođe na posao?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Kerum ni danas nije došao na posao, ali plaću će uredno primiti. U imovinskoj mu kartici piše da svaki mjesec dobiva 19.000 kuna. Na godinu je to 230.000. Nema onoga tko se ne bi zapitao za što točno ga građani plaćaju.

I dalje grad s gradonačelnikom. No zapravo, i dalje bez njega. No, plaća je na računu. 'Gradonačelnik Grada Splita radi za Grad Split i sukladno zakonskim rješenjima sigurno prima i plaću', kaže zamjenik splitskog gradonačelnika Jure Šundov.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nepristojni turisti Počela je sezona povraćanja i uriniranja po Splitu: "Znaju gdje mogu piti dok se ne osvijeste" Autobus Prometa u Splitu Najgora opcija za građane Splitski Promet upozorio gradove i općine: "Ukinut ćemo autobusne linije"

I to 19.000 kuna. Za nepojavljivanje na poslu, prosječan bi građanin odavno dobio otkaz, no zakon ne poznaje sankcije ako se na radnom mjestu ne pojavljuje gradonačelnik. 'Gospodin Kerum obnaša svoju dužnost na način na koji misli da treba, za to će polagati račun na izborima, mijenjaju ga zamjenici, a njegova odgovornost ne prestaje time što se nalazi na jednom mjestu, a ne u svojoj kancelariji', pojašnjava ministar uprave Arsen Bauk.

>> Kerum se još nije pojavio na poslu... I nikome ništa!

I danas su radne zadatke umjesto Keruma obavljali njegovi zamjenici. Ponašanje prvog čovjeka Splita neshvatljivo je bivšim gradonačelnicima. 'Ja mislim da to nije stil, to je jedan bezobrazluk', kazao nam je Miroslav Buličić, gradonačelnik od 2003. do 2005. godine. 'Shvaćao sam ja da moram biti prisutan u poslu, jer bez mene taj posao, mogao bi ići, ali sa mnom je, ja sam tako mislio, išao bolje', govori Jakša Miličić, gradonačelnik od 1967. do 1974. godine.

Natjerati ga da dođe na posao ne može nitko. Njegov zagrebački kolega Milan Bandić ima drukčiji stil: 'Ja nisam bio 2003., od 1.7. do 3.9. na poslu kada sam imao moždani udar, svih ovih 12 i pol godina sam 16 sati u funkciji. To je pitanje stila.'

Na službenoj dužnosti, u ulozi gradonačelnika, Kerum je posljednji put viđen još 19. srpnja, na poljudskim tribinama. Na radnom mjestu u zgradi Banovine bio je dan prije. U njegovu duhu nepojavljivanja, Splićani odgovaraju u duhu humora. I pozivaju na odgovornost.

Nakon niza problema koji pogađaju Split ostaje pitanje: Što se u gradu mora dogoditi da se čovjek koji ga službeno vodi u njemu i pojavi?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene