Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pokrenut stegovni postupak

Domovinski pokret prihvatio Škorinu ostavku, oglasio se i bivši predsjednik: "Svi smo već umorni i želimo da ovo prestane"

Domovinski pokret održao je konferenciju za medije na kojoj su istaknuli da stranka prolazi kroz krizu zbog neopozive ostavke Miroslav Škore. Bivši predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Miroslav Škoro u četvrtak je zamolio vodstvo stranke da na današnjoj konferenciji za medije objavi zbog čega je protiv njega pokrenulo stegovni postupak.

O njegovoj poziciji potpredsjednika Sabora nisu razgovarali jer ne žele prejudicirati nikakve odluke Suda časti. Dodali su da još ne znaju koje je stanje na računu stranke te da još nitko nije izrazio želju za kandidaturom na čelno mjesto Domovinkog pokreta.

"Tek će vrijeme pokazati što je izazvalo drastične promjene u njegovu ponašanju. Javne i zakulisne manipulacije nisu ono s cime se zelimo baviti. Ovim putem molimo ga da DP ne bude ničiji talac pa tako ni njegov i da nam omogući daljnji neometani rad stranke za dobrobit hrvatskog naroda", rekao je Mario Radić.

Oglasio se Škoro na Facebooku

Na Facebooku se oglasio i bivši čelnik Domovinskog pokreta, Miroslav Škoro. Traži objašnjenje zašto je protiv njega pokrenut stegovni postupak, ali i da prestane ovo prepucavanje jer ga, kaže, to umara.

"Ovo nije nikakav ultimatum, nego zamolba u svjetlu činjenica da zagovaramo demokraciju i otvorenost u svim postupcima. Kad već prigovaramo sudstvu i vlasti da su spori, netransparentni i neučinkoviti, zašto bi mi radili po istom obrascu. Čemu čekati devedeset dana? Svi smo već umorni i želimo da ovo prestane", komentirao je.

Nakon jučerašnjih sjednica tijela DP-a, na kojima se o bitnim temama raspravljalo više sati pod točkom razno, i to na razini trača, javno molim da na današnjoj konferenciji za medije u podne vodstvo stranke objavi zbog čega su protiv mene pokrenuli stegovni postupak, napisao je Škoro na Facebooku.

Novo vodstvo DP-a "dalo me je na sud časti" jer misli da je braniti se i na laž odgovarati istinom nečasno, kaže Škoro te poručuje da će na kraju o tome tko je u pravu odlučiti državne institucije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lažno prijavljivala ljude Noćna mora iz Metkovića: Razmjenjivala golišave fotografije s muškarcem, tražila novac pa sve poslala njegovu poslodavcu i medijima

Pročitajte i ovo Otpad - 1 Na zahtjev Čistoća: Odvozimo sve vrste glomaznog otpada, dobre vijesti i za građane koji su predali zahtjev prije kolovoza

Njegova molba vodstvu stranke, dodao je, nije nikakav ultimatum, nego zamolba u svjetlu činjenica da "zagovaramo demokraciju i otvorenost u svim postupcima".

U državi, kaže, ima puno važnijih problema kojima se treba baviti, a članstvu DP-a i svekolikoj javnosti već je dosta trakavica.

U protivnom poručuje kako nema više namjeru trošiti vrijeme i biti u društvu "onih koji uhode i žele drugima i njihovim obiteljima činiti zlo".

Prihvaćena ostavka

Radić je dan nakon sjednice Domovinskog odbora i Predsjedništva DP-a ocijenio da je cijeli niz Škorinih postupaka posve suprotan načelima DP-a te je u ime stranke zamolio Škoru da "DP ne bude njegov talac".

''Zahvalni smo mu na svemu, ali molimo da ovo prestane. Birači su nekoliko puta gledali rastakanje političkog tijela, poglavito desnog. Ne bismo im to htjeli priuštiti još jednom'', poručio je Radić bivšem predsjedniku stranke i dodao da je konsolidacija stranke u tijeku.

''DP prolazi kroz krizno razdoblje koje je uzrokovala neopoziva ostavka bivšeg predsjednika Miroslava Škore. Tek će vrijeme pokazati što je izazvalo drastične promjene u njegovom ponašanju. Ne želimo se baviti zakulisnim stvarima. DP nastavlja svoj put i cilj – suverena i prosperitetna Hrvatska'', poručio je Radić.

Komentirajući današnji Škorin istup u kojem je upitao zašto je protiv njega pokrenut postupak pred Sudom časti, Radić je odgovorio protupitanjem ''kako se netko može potpisati na memorandum bez žiga i pečata kao predsjednik, a dva dana prije toga je dao neopozivu ostavku''.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatska iz minute u minutu U Hrvatskoj 486 novih slučajeva, tri osobe preminule. Beroš: ''Svjedočimo epidemiji necijepljenih, oni su postali najbrojniji među preminulima''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna pokušale ih spasiti UZNEMIRUJUĆI VIDEO Dok su ih talibani tukli, očajne majke prebacivale bebe preko bodljikave žice

''A o insinuacijama i vrijeđanjima da ne govorimo'', dodao je.

Radić je istaknuo da o Škorinoj poziciji potpredsjednika Sabora nisu razgovarali, jer ne žele prejudicirati nikakve odluke Suda časti.

Upitan ima li ambicije postati novim predsjednikom stranke, Radić je odgovorio kako to trenutno nije tema te da će vrijeme pokazati hoće li netko u idućem razdoblju pokazati takvu ambiciju.

 

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene