Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ odlučio

Zdravko Marić je HDZ-ov mandatar za sastavljanje Vlade RH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice održalo je telefonsku sjednicu na kojoj je donijelo odluku o novom mandataru sa svoje strane za sastavljanje Vlade RH.

Za novog mandatara za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske u ime HDZ-a određuje se dr. sc. Zdravko Marić, stoji u priopćenju medijima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUPROTNI POGLEDI Razgovori kod Predsjednice: "Ovo nisu konzultacije" Slika nije dostupna ŠEKS IMA RJEŠENJE Rasplet krize u Saboru: Tko može zamijeniti Petrova?

Novim političkim tajnikom stranke imenovan je Domagoj Maroević.

Dr. sc. Miro Kovač ponovno je imenovan međunarodnim tajnikom HDZ-a.

Zdravko Marić - biografija

Ministar financija Zdravko Marić bio je 2008. godine tajnik u istom ministarstvu. Nakon dolaska na vlast Vlade Zorana Milanovića odlazi u privatni sektor, u koncern Agrokor.

Rođen je 03. veljače 1977. godine u Slavonskom Brodu. Doktor je znanosti koji je godinama radio u ministarstvu financija, a u mandatu ministra Ivana Šukera obnašao je dužnost državnog tajnika u ministarstvu financija.

2000. godine diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer Financije, 2004. godine magistrirao na istom fakultetu, na kojem je i doktorirao 2008. godine na temu ‘Utjecaj izravnih inozemnih ulaganja na produktivnost hrvatskih poduzeća'.

Godine 2007. godine završio je obrazovni program ‘Upravljanje javnim financijama’ na prestižnom američkom sveučilištu Harvard.

Nakon što je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, Zdravko Marić neko je vrijeme radio na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Objavio je nekoliko znanstvenih radova sa Željkom Lovrinčevićem. Radio je i na temi o regionalizaciji Hrvatske.

2011. godine odbio je ponudu Slavka Linića da ostane na mjestu tajnika u ministarstvu financija, te odlazi u privatni sektor, gdje u koncernu Agrokor postaje izvršni direktor za strategiju i tržište kapitala.

Oženjen je i otac je dvoje djece.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene