Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Detalji uoči nove sezone

Ove godine skijanje u strožim uvjetima na većini europskih skijališta: "Tamo gdje volimo svi otići, ako i bude velikih zabava, bit će zabave sjedećeg tipa što god to značilo"

Aktualno Galerija Stroži uvjeti na skijalištima - 8 Stroži uvjeti na skijalištima - 8 Foto: DNEVNIK.hr Tomislav Šepić, član izvršnog odbora ISIA Tomislav Šepić, član izvršnog odbora ISIA Foto: DNEVNIK.hr Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina Foto: DNEVNIK.hr Adrijan Ritterman, učitelj skijanja Adrijan Ritterman, učitelj skijanja Foto: DNEVNIK.hr +3 Stroži uvjeti na skijalištima - 4 Galerija 1/8 >>
Tko si može priuštiti skijanje - već se naveliko priprema. Ljubitelji zimskih radosti doći će na svoje nakon godinu dana stanke na većini europskih skijališta. Korona kroji i ovogodišnja pravila. Detalje je doznala reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić.

Oprema se priprema, čeka druga doza cjepiva protiv korone i Adrijan Ritterman je spreman za sezonski posao učitelja skijanja u Italiji.

Pročitajte i ovo Nesreća na skijanju Ozlijeđena je VIDEO Strašan pad djevojke na skijanju: Ispala iz žičare pred okupljenim skijašima, svi vikali da zaustave vučnicu Hrvatica dala izjavu za RTV Slovenije Za RTV Slovenije Hrvatica izjavom s Pohorja pokorila internet: "Negdje je u šumi..."

"Ulaz na same gondole neće biti moguć bez COVID potvrda, postoje i druge opcije ili preboljeti ili se testirati svakih 48 sati što je skupa metoda i neefikasna", navodi Ritterman.

Pravila čekaju i one koji će u Dolomite samo na uživanje.

"Čak negdje u Dolomitima, nije definirano, najvjerojatnije će se ski pass svako jutro potvrđivati online prijavom za svaki dan, izdavat će se s imenom, prezimenom, datumom rođenja da bi oni bili uvjereni da je akutalan COVID pass", objasnio je Tomislav Šepić, član izvršnog odbora ISIA.

Zabave nakon skijanja - sjedećeg tipa

A na pitanje što je sa zabavama nakon skijanja, Šepić odgovara: "Već imamo neke informacije da na našem čuvenom Kronplatzu gdje volimo svi otići, ako i bude velikih zabava, da su zabave sjedećeg tipa što god to značilo".

U Italiji je COVID potvrda obavezna za unutrašnjost restorana i barova. Na austrijskim skijalištima vrijede 3G pravila.

"Morate biti ili cijepljeni ili da ste preboljeli COVID u nazad 180 dana i treća stvar - da se testirate antigenskim ili PCR testovima", pojašnjava Nino Stančić Vidrač, predsjednik Hrvatske udruge ljubitelja skijanja.

Nema gledanja kroz prste

Antigenski test vrijedi 24 sata. Gledanja kroz prste nije bilo, a ni testiranja na skijalištu.

"To smo se mi uvjerili na Hintertuxu gdje smo htjeli ići na Apres Ski Festival i gdje dio naših članova, na žalost, nije mogao ući jer su bili testirani na antigen dan prije", rekao je Stančić Vidrač.

Jahorina je lani za Hrvate postala hit. Ove godine obnovljena čeka skijaše.

"Preporučujemo kupovinu ski passa online mi svaku večer smo dezinfikovali naše instalacije, prvi smo u Europi nabavili uređaj za dezinfekciju kabina godndole i imali smo laboratorij koji je radio PCR test na samoj planini", kazao je Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina.

Kojugod planinu odabrali, jedno je sigurno - uz vremensku prognozu svakodnevno prije polaska morat ćete provjeravati i COVID pravila.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene