Cijelu novogodišnju noć službe su imale puno posla. Novogodišnja noć s policijom, vatrogascima i djelatnicima hitne pomoći bila je radna, a s njima je bio i reporter Nove TV Šime Vičević.

Galerija


Dok jedni slave, drugi rade dobivajući podatke o posljedicama slavlja.

''Uzroci su najčešće petarde. Nekako možda pred jutro bude malo više poziva, jer će na ulici biti više ljudi'', rekla je Sandra Relja, voditeljica smjene OKC-a PU zadarske.

Dok se slavlje ne privede kraju, policija pojačano osigurava javne dočeke na trgovima. Istovremeno, na cestama - pojačane ekipe prometne policije.

''Uz alkohol dolazi i brzina i pretjecanje i to su sve oni najteži prekršaji koji mogu u ovakvim situacijama dovesti do težih posljedica'', rekao je Božidar Budiša iz PU zadarske.

Ali neki nikako da nauče rukovati s pirotehnikom u skladu sa zakonom. ''Svake godine imamo po nekoliko izgorenih kontejnera i nije problem kad je samo kontejner. Ali zna biti u blizini vozila ili kuća'', rekao je Željko Šoša, zadarski vatrogasni zapovjednik.

U novogodišnjoj noći rijetki su trenuci odmora i za ekipe hitne pomoći. Najčešći uzroci intervencija - dobro poznati.

''Alkohol. Nekako je podmukao i tih. A opet, možda su najdramatičnije i najružnije neposredne rane od samih eksplozivnih naprava'', rekla je Nataša Mijolović, sa Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije.

Brzina i učinkovitost. Za dežurne službe rad u najnapetijoj noći u godini ima samo jedan cilj - da se svi o kojima se brinu kući vrate živi i zdravi. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr