Policija je objavila više detalja o dojavama o bombama u trgovačkim centrima po Zagrebu.

Galerija Dojava o bombi u Arena centru - 2 Dojava o bombi u Arena centru - 7 Dojava o bombi u Arena centru - 6 +4 Dojava o bombi u Arena centru - 5

"U jutarnjim satima Policijska uprava zagrebačka zaprimila ukupno 11 dojava o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama u više trgovačkih centara i drugim javnim objektima na području Grada Zagreba", objavila je u nedjelju poslijepodne policija.

Dojave su dobili za objekte u Preradovićevoj ulici, Škorpikovoj ulici, na Ljubljanskoj aveniji, na Jankomiru, u Ulici Vice Vukova, na Rudeškoj cesti, u Ulici Rudolfa Kolaka, na Slavonskoj aveniji, na Cvjetnom trgu kao i na području Zaprešića u Zaprešićkoj ulici te na području Dugog sela u Ulici Alfreda Nobela.

"Policijska uprava zagrebačka je odmah po zaprimljenim dojavama stupila u kontakt s odgovornim osobama navedenih objekata te u koordinaciji sa službenicima Ravnateljstva policije započela kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih relevantnih okolnosti vezano uz zaprimljene dojave.

Do sada provedenim mjerama i radnjama nije potvrđena istinitost zaprimljenih dojava, dakle radilo se o lažnim dojavama", objavili su.

Kažu kako policija svaku takvu dojavu uzima krajnje ozbiljno i s oprezom te se žurno obavljaju provjere na terenu, a tako je bilo i danas.

"I nadalje ćemo biti u kontaktu sa službama zaduženim za sigurnost navedenih objekata, kako bismo skrenuli pažnju na samozaštitno ponašanje i oprez te pravovremeno dojavljivanje bilo kakvih sumnjivih predmeta ili osoba.

Također, podsjećamo građane da, u slučaju zapažanja bilo kakvih sumnjivih predmeta ili osoba, o tome obavijeste policiji na 192 i zatraže intervenciju policijskih službenika koji će izaći na mjesto dojave i utvrditi činjenično stanje. Kriminalističko istraživanje se nastavlja", kažu u zagrebačkoj policiji.

Građane su pozvali na oprez, ali ne na paniku.

Sve su stigle s ruske adrese

Dojave o podmetnutim eksplozivnim napravama koje su u nedjelju ujutro poslane na više adresa zagrebačkih trgovačkih centara poslane su s ruske domene.

Uznemiravajuća poruka stigla je pod nazivom SPAM MRŽNJA, a u njoj je pisalo: "Eksploziv u trgovačkom centru. Ja sam rođendanski ubojica. Rođen da ubije. Svi ćete osjetiti moju mržnju eksplozija. Svi ćete umrit", piše Jutarnji list.

Dodaje se i da je poruka pisana velikim tiskanim slovima bez točke i zareza, te da policija s obzirom na zadnju riječ nagađa da je pošiljatelj s juga Hrvatske. 

Izvanredna vijest Drama u Zagrebu: Stigle dojave o bombama u nekoliko šoping centara, policija na terenu, oglasio se Tomašević

Službeni pas FOTO Kraj drame u Splitu: Policija utvrdila da je dojava o bombi na Županijskom sudu bila lažna

Kao autor prijeteće poruke naveden je "Stegosaurus".

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju