Iako je u javnost plasirana informacija kako MOST za Dragu Prgometa traži premijersku funkciju, to je ubrzo demantirano.


Mnogo je konkretnih pitanja na koja će iz Mosta idućih dana sigurno svi tražiti odgovore. Večeras uživo s čelnikom Mosta Božom Petrovom u Dnevniku u 19:15 razgovara Mislav Bago.

U izjavi novinarima Drago Prgomet je demantirao informaciju, koja se poput munje proširila hrvatskim medijskim prostorom, kako MOST, u pregovorima s vodeće dvije koalicije, za njega traži premijersko mjesto.

Vezani članci Slika nije dostupna REFORME ALI ... Most ne želi manje ministarstava, a MUP im je 'izuzetno bitan' Slika nije dostupna Pogledajte dramatičan govor Bože Petrova

'Pitanje je toliko nevjerojatno da na njega ne možete ni odgovoriti', izjavio je Prgomet na upit je li istina da je dogovoreno s SDP-om da će upravo on biti premijer ili potpredsjednik Vlade.

Podsjećamo, Hina je, prema podacima izvora bliskih vrhu stranke, objavila kako će Most nezavisnih lista u pregovorima za formiranje buduće vlade tražiti premijersko mjesto za jednog od svojih lidera, Dragu Prgometa, a o tome kao i o platformi za pregovore od podneva su u četiri oka razgovarali Božo Petrov i sam Prgomet.

Izvanredna pressica HDZ-a: Nije sada vrijeme za slavlje

Milanović osigurao potporu gotovo svih zastupnika manjina?

Karamarko namrgođen napustio središnjicu HDZ-a

Most je na parlamentarnim izborima osvojio 19 mandata i najpoželjnija su "politička udavača" za obje velike koalicije – Hrvatska raste i Domoljubnu koaliciju, s obzirom da se bez Mosta neće moći formirati vlada.

Nekadašnji zamjenik predsjednika HDZ-a Drago Prgomet jutros je u medijima tek potvrdio da će se danas održati sjednica Vijeća, ali je odbio govoriti o odlukama koje bi se na njoj mogle donijeti.

"Podvući ćemo crtu pod ovu pobjedu, spremni smo preuzeti odgovornost za vođenje države. Razgovarat ćemo samo s onima koji su spremni preuzeti odgovornost i provesti promjene", poručio je Prgomet.

'Jasno je jedno'

S Dragom Prgometom dan nakon izbora razgovarala je i reporterka Dnevnika Nove TV Martina Bolšec.

Na pitanje je li nakon noći ipak nešto jasnije Prgomet je poručio kako je jasno jedno, da će budućeg mandatara odrediti MOST.

'Samo nas političke stranke s kojima budemo razgovarali mogu osvojiti doista iskrenom spremnošću da reforme provode. Dakle mi možemo u tom slučaju razgovarati, preuzeti dio političe odgovornosti na sebe', rekao je na Prgomet, a onda objasnio i što to znači preuzeti dio odgovornosti.

'To znači sudjelovati u izvršnoj vlasti. Dakle mi od toga ne bježimo, nas nije strah', poručio je.
(Hina/Ma.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook