Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dodjelom Nagrade publike za najbolji događaj završile 'Riječke ljetne noći'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dodjelom Nagrade publike za najbolji događaj "Riječkih ljetnih noći" Puchinijevoj "Tosci" u izvedbi Zbora Opera HNK-a "Ivana pl. Zajca" sinoć je svečano zatvorena ta jednomjesečna kulturna manifestacija.

Puchinijevioj "Tosci" pripala je i Nagrada "Novoga lista" - skulptura Siniše Majkusa - za najbolji događaj i najcjelovitije ostvarenje Riječkih ljetnih noći

Pročitajte i ovo Nagrada Nove TV - 1 Nova nagrada Nova TV dobitnica je certifikata Equal Pay Champion: "U društvu smo kompanija koje provode pozitivne promjene" Hrvatska pošta zaposlenicima daje nagradu od 1200 eura Zbog velike fluktuacije Hrvatska pošta nagrađuje poštare i vozače s 1200 eura: Ipak, postoji jedna caka

U režiji Damira Zlatana Freya i pod glazbenim vodstvom maestra Nade Matošević "Tosca" je izvedena prvi put u Hrvatskoj na tri kulturno-povijesne lokacije u tri termina - u skladu s libretom djela. Kao solisti nastupili su Olga Kaminska, Davor Lešić i Valentin Enčev.

Jubilarne 5. Riječke ljetne noći održane su od 27. lipnja do 25. srpnja na trinaest lokacija u Rijeci. Prikazano je 27 umjetničkih programa, od kojih pet praizvedbi.

Dramske baletne i operne predstave, književne večeri i drugi događaji pratilo je 14.085 gledatelja, a u izvedbama su, osim domaćih, sudjelovali i umjetnici iz još sedam zemalja - Slovenije, Italije, Francuske, Njemačke, Japana, Portugala te Bosne i Hercegovine.

Nakon dodjele nagrada i nastupa rock pjevača Damira Urbana riječki gradonačelnik Vojko Obersnel proglasio je Festival zatvorenim, a zatim je spuštena i festivalska zastava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene