Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Povodom 25. obljetnice utemeljenja dodijeljene su godišnje nagrade za ljudska prava Hrvatskog helsinškog odbora za 2017. godinu.


Nagrada Miko Tripalo za doprinos u zaštiti i promicanju ljudskih prava u Hrvatskoj dodijeljena je Goranu Aleksiću i njegovoj udruzi Franak.

Vezani članci Udruga Franak (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Udruga Franak: Hitno pronađite odvjetnike za zastupanje, tužiti možete najkasnije do 13. lipnja! Goran Aleksić, član Udruge Franak (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Udruga Franak poziva dužnike da se pripreme za tužbe jer se bliži rok zastare: "Ne bojte se riskirati tisuću, dvije kuna"

Aleksić je prilikom preuzimanja nagrade istaknuo kako ga vlast još uvijek ne čuje dok banke pljačkaju narod.

Nagradu Sulejman Mašović - Luka Vincetić - Jovan Nikolić za doprinos u međureligijskom dijalogu, ekumenizmu i vjerskoj toleranciji dobio je dubrovački biskup Mate Uzinić.

Nagradu Joško Kulušić za doprinos u zaštiti i promicanju ljudskih prava na području medijskog djelovanja dobila je HRT-ova emisija "Imam problem" i njena urednica Sanja Brajković.

Međunarodna nagrada za životno djelo pripala je Tanji Petovar, osnivačici i bivšoj predsjednici Jugoslavenskog helsinškog komiteta za ljudska prava. Nagradu joj je uručio Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik HHO-a.