Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Povodom 25. obljetnice utemeljenja dodijeljene su godišnje nagrade za ljudska prava Hrvatskog helsinškog odbora za 2017. godinu.


Nagrada Miko Tripalo za doprinos u zaštiti i promicanju ljudskih prava u Hrvatskoj dodijeljena je Goranu Aleksiću i njegovoj udruzi Franak.

Vezani članci Prosvjed zbog slučaja Franak (Foto: Dnevnik.hr) Vrhovni sud odluku u slučaju "švicarski franak" donosi do kraja srpnja, aktivisti poručuju: "To je prekasno!" Udruga Franak (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Udruga Franak: Hitno pronađite odvjetnike za zastupanje, tužiti možete najkasnije do 13. lipnja!

Aleksić je prilikom preuzimanja nagrade istaknuo kako ga vlast još uvijek ne čuje dok banke pljačkaju narod.

Nagradu Sulejman Mašović - Luka Vincetić - Jovan Nikolić za doprinos u međureligijskom dijalogu, ekumenizmu i vjerskoj toleranciji dobio je dubrovački biskup Mate Uzinić.

Nagradu Joško Kulušić za doprinos u zaštiti i promicanju ljudskih prava na području medijskog djelovanja dobila je HRT-ova emisija "Imam problem" i njena urednica Sanja Brajković.

Međunarodna nagrada za životno djelo pripala je Tanji Petovar, osnivačici i bivšoj predsjednici Jugoslavenskog helsinškog komiteta za ljudska prava. Nagradu joj je uručio Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik HHO-a.