Obavijesti Video Pretražite Navigacija
povodom 25. obljetnice

Dodijeljene nagrade HHO-a za ljudska prava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom 25. obljetnice utemeljenja dodijeljene su godišnje nagrade za ljudska prava Hrvatskog helsinškog odbora za 2017. godinu.

Nagrada Miko Tripalo za doprinos u zaštiti i promicanju ljudskih prava u Hrvatskoj dodijeljena je Goranu Aleksiću i njegovoj udruzi Franak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PODRŽALI IH MOST I MOŽEMO Udruga franak na prosvjedu zatražila da Vrhovni sud žurno riješi pitanja kredita u "švicarcima". Oglasilo se i Ministarstvo financija Kredit: Ilustracija - 4 Očekuje se odluka suda EU Vrhovni sud donio dvije važne odluke za predmete koje građani vode protiv banaka: ''To će biti spasonosno rješenje''

Aleksić je prilikom preuzimanja nagrade istaknuo kako ga vlast još uvijek ne čuje dok banke pljačkaju narod.

Nagradu Sulejman Mašović - Luka Vincetić - Jovan Nikolić za doprinos u međureligijskom dijalogu, ekumenizmu i vjerskoj toleranciji dobio je dubrovački biskup Mate Uzinić.

Nagradu Joško Kulušić za doprinos u zaštiti i promicanju ljudskih prava na području medijskog djelovanja dobila je HRT-ova emisija "Imam problem" i njena urednica Sanja Brajković.

Međunarodna nagrada za životno djelo pripala je Tanji Petovar, osnivačici i bivšoj predsjednici Jugoslavenskog helsinškog komiteta za ljudska prava. Nagradu joj je uručio Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik HHO-a.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene