Manje cijene goriva (Foto: Getty Images)
Manje cijene goriva (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Od jutros ćemo točiti nešto jeftinije gorivo. Spremnik od 50 litara benzina mogao bi pojeftiniti za oko 11,50 kuna, dizela za 18, a autoplina 7,50 kuna.


Nemojte se iznenaditi kada danas za istu količinu benzina utočenog u svog limenog ljubimca dobijete manji račun nego prethodnih dana.

Vezani članci Vrste goriva Od ponoći opet skuplje gorivo: Najgore prolaze oni koji voze dizelaše, no jedna skupina vozača ovaj put ostaje neokrznuta Slika nije dostupna EUROPSKO ISTRAŽIVANJE Ovo vam proizvođači automobila taje...

Naime, u utorak su snižene cijene goriva. Prema stranici Ministarstva gospodarstva na kojoj se prate cijene naftnih derivata, prosječna litra benzina od jutros košta oko 9,50 kuna, dizela oko 9,60, a autoplina 4,20 kuna.

Na HAK-ovim stranicama objavljene su nove cijene, koje mogu varirati na pojedinačnim postajama ovisno o cjenovnoj politici kompanije.

Cijena Eurosupera 95 BS primjerice na Croduxu je 9,42 kune kuna, dok je na Tifonu 9,37, a na Ininim benzinskim postajama litra Eurosupera BS iznosi 9,39 kuna. Jučer je cijena tih goriva bila oko 9,60 kuna.

Eurosuper BS 95 ECTO na Lukoilu je od danas  9,63 kuna. Litru Q MAX Eurosuper 95 na Petrolu ćete platiti 9,39 kune, a jučer je bila 9,62.