Tenzije među dobavljačima Agrokora rješavaju se na još jednom sastanku prije objave nacrta nagodbe koji je za ovaj tjedan najavio Vladin povjerenik za Agrokor Fabris Peruško.

Galerija


Tema današnjeg sastanka dobavljača je jučerašnja press konferencija Fabrisa Peruška. Tvrde da je Peruško obmanuo javnost i iznio netočne činjenice.

Vezani članci Andrija Jarak ''Istražitelji su do većine dokaza tijekom višemjesečne istrage došli tako što su stavili bubu u Bandićev auto'' Slika nije dostupna Joe Biden i izraelski predsjednik Rivlin razgovarat će o Iranu

Mimo dogovora u koji su bili uključeni u sporazumu o ključnim elementima nagodbe, Fabris Peruško je posebno dogovarao sa Sbearbankom oko udjela u vlasništvu. Dobavljači nisu bili upoznati s tim, pa ni oni koji su kao članovi Privremenog vjerovničkog vijeća to morala znati. Oni smatraju da je Peruškova obveza bila izvijesti članove tog vijeća. Poručuju i da ako ima Peruško podršku većine vjerovnika i ako i bez dobavljača može doći do nagodbe onda neka se snosi s posljedicama.

"U taj proces narušavanja uspješne nagodbe oko Agrokora upleli su se i oni koji žele političku destabilizaciju srušiti Vladu međutim to se neće dogoditi. Prioritet nam je provesti nagodbu, stvoriti atmosferu da se ta nagodba dogodi", govori Goran Jandroković.

"Bez obzira na kratkoću vremena, ultimativno formirati vjerovničke grupe i to je odluka Trgovačkog suda i da iste te vjerovničke grupe moraju delegirati svoje predstavnike u Stalno vjerovničko vijeće, sve ostalo je kršenje zakona te za postupanje Dorha", smatra Davor Bernardić.

Dobavljači čekaju što će sud odlučiti o formiranju Stalnog vjerovničkog vijeća, za razliku od Peruška oni kažu da za Stalno vijeće ima vremena i da bi se i to moglo izvesti.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr