Udruga dobavljača Agrokora podržala je svoju predstavnicu u Privremenom vjerovničkom vijeću Maricu Vidaković oko podneska za ispitivanje zakonitosti sporazuma između Zagreba i izvanredne uprave koncerna oko naplate starog i graničnog duga Zagreba od Tiska odnosno Agrokora.

Galerija


Potpredsjednik Atlantic grupe za financije Zoran Stanković nada se da će, bez obzira na zadnje sudske odluke oko sastava vjerovničkog vijeća, nagodba biti sklopljena do 10. srpnja.

Vezani članci Ante Ramljak i Marica Vidaković (Foto: Pixell) Iz Kraša demantiraju navode u novim objavljenim mailovima te poručuju: ''Sve je čisto'' Fabris Peruško (Foto: Dnenvik.hr) Lavina problema iz Agrokora još nije zaustavljena: Plan izvanrednoj upravi remete dobavljači

"Mogu se samo nadati. Mislim da su sudovi do sada odreagirali relativno brzo. Nadam se da će izvanredni povjerenik sa svojim timom sada sagledati sve zadnje odluke sutkinje i da će zajedno s njom omogućiti da se nagodba stvarno postigne. Ali to je teško prejudicirati i prognozirati kako će i jedna i druga strana dalje reagirati", naveo je potpredsjednik Atlantic grupe.

Upitana jesu li dobavljači uz nacrt nagodbe kakav je dogovoren, prokuristica Kraša Marica Vidaković navela je da su dobavljači uvijek zajedno, bez obzira imaju li između sebe različitih stajališta i različitih mišljenja.

"Na koncu, apsolutno znamo da se moramo držati zajedno i da moramo postići zajednički dogovor kako bismo unutar samog nacrta nagodbe postigli što bolje uvjete, jer nažalost mi nismo faktor koji može odlučiti o nagodbi, nagodba može biti i bez nas izglasana. Tu poziciju pokušavamo što bolje ispregovarati za sebe unutar onih okvira i mogućnosti koje su nam na raspolaganju", rekla je Vidaković.

Na upit je li nagodba zaista ugrožena, odnosno ima li vremena za formiranje Stalnog vjerovničkog vijeća i postizanja nagodbe, Vidaković je kazala da će se to pitanje mora uputiti sutkinji u procesu. "Ona je ta koja izdaje rješenje, koja ukoliko ne bude zakonskih mogućnosti zapravo imenuje (članove vjerovničkog vijeća), a prema interesnim skupinama", navela je.

Podsjetimo, prošli tjedan postignut je dogovor o nastavku suradnje između Grada Zagreba, Tiska i Agrokora.

Povjerenik za Agrokor Fabris Peruško kazao je pak tada kako je sporazum nastavak suradnje između Agrokora i Grada Zagreba.

"Ovaj je sporazum fokusiran prvenstveno na Tisak, ovime pružamo mogućnost da se očuva 3500 radnih mjesta. Grad Zagreb je definitivno najbitniji partner Tisku", kazao je Peruško.

Naveo je kako ovaj sporazum ni na koji način ne utječe na ostale vjerovnike s kojima je postignut dogovor. "Meni je izuzetno drago što je ovo ovako riješeno jer, kako znate, prije dolaska na ovu poziciju proveo sam neko vrijeme u Tisku i drago mi je zbog mojih bivših suradnika."