Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'susjedi brane prolaz'

Do svoje kuće ne mogu jer - nemaju cestu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na otoku Pagu u malenom mjestu Smokvica, jedna obitelj ne može do svoje kuće već godinama, jer ceste koja bi do nje vodila, jednostavno - nema.

Naš čitatelj Boris Korpar javio nam se s problemom svoje punice koja s bolesnim suprugom živi u obiteljskoj kući već 40 godina u mjestu Smokvica, na otoku Pagu, a pristupnu cestu do nje nemaju. Tvrdi kako zbog toga moraju prelaziti preko susjedovog zemljišta, ali i preko gradske plaže, sve kako bi došli do svoje kuće.

Pročitajte i ovo Ulaz u tunel Objavio HAC Povećava se dopuštena brzina na nekim dionicama autoceste, pogledajte za koliko Poziv - 2 Poziv Domagoja Mikića Na dan im kraj kuće prođe 800 kamiona, a vozači bacaju bočice s urinom: "Svi smo već pred pucanjem"

Najveći problem, tvrdi Boris, jest to što bez pristupnog puta do kuće ne može ni Hitna pomoć, ali ni vatrogasci ili policija. S obzirom da njegov punac ima 82 godine, te je pretrpio moždani udar i slabo je pokretan, strahuje kako mu se neće moći pomoći ukoliko mu se nešto dogodi. Do kuće trenutno dolaze preko susjedovog zemljišta, no ni to nije rješenje.

>>'Kada prolaziš cestom ne znaš je li mina ili nije'

'Najveći problem je taj što zemljište gdje bi trebao proći pristupni put jednim djelom pripada i mještanima Smokvice. Oni se protive dobrovoljno dati 2-3 metra terena za pristupni put. Štoviše, susjedi mojoj punici i puncu brane da prolaze pješke preko puta koji vodi do kuće', napisao nam je gospodin Korpar.

Napomenuo je i kako često znaju prolaziti gradskom plažom kako bi došli do kuće, no tijekom plime, ona je poplavljena, pa drugog pristupa kući nema.

'Osobno sam više puta razgovarao s gospođom Anom Šuprahom (pročelnica upravnog odjela za komunalni sustav i prostorno uređenje, op.a.) koja mi je obećala da će početi sa izvlaštenjem terena koji su navodno u privatnom vlasništvu, a koji je predviđen za pristupnu cestu do kuće. Pokazala mi je na karti gdje je predviđeno da bi put morao ići. Potrebno je napomenuti kako dio puta već postoji, ali je u jako lošem stanju. Od njega do kuće nema više od 250 metara. Također sam joj poslao i e-mail po tom pitanju', napisao je Korpar.

Dodao je i kako su kontaktirali gradonačelnika Paga Željka Maržića, posljednji put 18.listopada kada mu je odnio slike na kojima mu je pokazao gradsku plažu koja je trenutno jedini put do kuće. Ističe kako mu je gradonačelnik obećao javiti se kroz 10 dana, no to nije učinio.

Korpar ističe kako njihov problem nije od jučer, već traje nekoliko godina. Ističe kako su se obratili lokalnoj upravi kako bi se problem riješio, no do danas slušaju samo obećanja, a pomaka nema.

'Rekli su nam kako njima nije u cilju graditi cestu samo zbog jedne kuće', dodao je Korpar. Mail s pitanjima o problemu obitelji Korpar uputili smo uredu gradonačelnika Paga i pročelnici upravnog odjela za komunalni sustav i prostorno uređenje, a odgovore još uvijek čekamo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene