Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Večeras do ponoći trebala bi se objaviti glasačka mjesta za provedbu državnog referenduma o ustavnoj definiciji braka, u Hrvatskoj i inozemstvu.


Glasačka mjesta u inozemstvu objavit će Državno izborno povjerenstvo (DIP), dok je određivanje glasačkih mjesta u Hrvatskoj zadaća gradskih, odnosno općinskih povjerenstava.

Za provedbu državnog referenduma, određenog za nedjelju, 1. prosinca bit će otvoreno oko 6.700 glasačkih mjesta, koliko ih je bilo otvoreno i na posljednim lokalnim, odnosno izborima za Europski parlament, kaže potpredsjednica DIP-a Zdravka Čufar Šarić.

Vezani članci Državno izborno povjerenstvo DIP objasnio zašto je ograničio glasanje birača zaraženih koronavirusom: ''To je nužno'' Glasačka kutija, ilustracija DIP je izmijenio uputu: Tko neće moći glasati na izborima ove nedjelje, a kome će se to ipak omogućiti

>>INFOGRAFIKA Znate li što je sve potrebno da biste glasovali na referendumu?

Večeras do ponoći trebala bi se znati i glasačka mjesta u Oružanim snagama, zatvorima, na brodovima, te u ustanovama socijalne skrbi. Određivanje tih glasačkih mjesta u nadležnosti je resornih ministara obrane, pravosuđa, pomorstva te socijalne politike. 

Državni referendum održat će se u nedjelju, 1. prosinca i birači će na njemu odgovoriti na pitanje 'Jeste li za to da se u Ustav unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?' (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook