Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Do kraja ovog najdužeg zasjedanja u 10 godina koje traje već četiri mjeseca zastupnici bi trebali izmijeniti izborni zakon, kako to predviđa Ustav.


Izvijestio je to na konferenciji povodom 20 godina višestranačja potpredsjednik Hrvatskog Sabora, Vladimir Šeks. Ustavnim promjenama je predviđeno da dijaspora ima tri zastupnika, ali i određuje da srpska manjina ubuduće ima 3 zastupnika. Isto tako glasovanja će se na dan izbora obavljati u diplomatskim predstavništvima što primjerice znači da se u BiH neće glasovati na 122 mjesta već samo u njih 5.

Vezani članci Peđa Grbin Grbin o izboru predsjednika Vrhovnog suda: " Već mi je puna kapa dvoličnosti Plenkovića i Jandrokovića i njihovih izmišljanja" Plenković i Milanović sukobili se oko vrhovnog suda - 3 Kaos oko odabira kandidata za predsjednika Vrhovnog suda ne jenjava: ''Idealno bi bilo da Ustavni sud o ovome donese svoj pravorijek''

'Nakon donošenja ovih izmjena zakona iduće godine ide cjeloviti Izborni zakon koji će regulirati izbor predsjednika, župana, načelnika i gradonačelnika', izjavio je Vladimir Šeks.