Zahvaljujući Vladinim jamstvima do 2021. godine bi napokon trebala biti gotova nova riječka bolnica za majke i djecu. To je prvi, ali veliki korak za riječki KBC koji desetljećima radi na tri lokacije.

Galerija


Najmlađi pacijenti u Rijeci za tri godine s majkama bi trebali biti smješteni u novoj bolnici. Do tada će se liječnici i drugo medicinsko osoblje boriti s vlagom.

Vezani članci Vojko Obersnel na riječkom karnevalu maskiran u Jovanku Broz - 1 Jedna je maska na Riječkom karnevalu posebno nasmijala: Prepoznajete li tko se krije u liku Jovanke Broz? Na Sušaku se gradi bolnica (Dnevnik.hr) Za 2 i pol godine na Sušaku bi trebala niknuti bolnica popularno nazvana "Za majku i dijete": ''Više od 60 tisuća kvadrata se gradi ovdje pred nama''

"Mi se trudimo na način da pojačanim radom pokrivamo loše uvjete. Prema tome, došli smo do kraja, mi više tako dalje ne možemo", istaknuo je doc. dr. sc Harry Nikolić, predstojnik Klinike za dječju kirurgiju KBC Rijeka.

Na rubu strpljenja su i pacijenti na kardiologiji. Prostor je skučen, a toalet zajednički. Novu bolnicu neće dočekati samo najmlađi, već će ju dočekat i starije generacije, tvrde u Povjerenstvu za izgradnju riječke bolnice. Hrvatska joj je Vlada odobrila jamstvo za 750 milijuna kuna, a uskoro će tražiti izvođača. 

"Mi ćemo kao povjerenstvo za kontrolu radova stalno biti prisutni i snimati svaku situaciju i na njih utjecati da taj proces traje po ugovorenom terminu", naglasio je prim. dr. sc. Željko Plazonić, državni tajnik ministarstva zdravstva RH.

Za sada se stanovnici Primorsko-goranske, ali i Istarske i Ličko-senjske županije liječe na čak tri lokacije. Liječnici putuju, a teško bolesni pacijenti prevoze se po gradskim gužvama već desetljećima.

Do kraja ove godine trebala bi početi gradnja nove bolnice, a prva bi faza trebala biti gotova do 2021. godine.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr