Zahvaljujući Vladinim jamstvima do 2021. godine bi napokon trebala biti gotova nova riječka bolnica za majke i djecu. To je prvi, ali veliki korak za riječki KBC koji desetljećima radi na tri lokacije.

Galerija


Najmlađi pacijenti u Rijeci za tri godine s majkama bi trebali biti smješteni u novoj bolnici. Do tada će se liječnici i drugo medicinsko osoblje boriti s vlagom.

Vezani članci Kolinda Grabar Kitarović s navijačima u Rijeci (Foto:Nel Pavletic/PIXSELL) Predsjednica spremna za odlučujući okršaj Vatrenih sa Slovacima i pozira s navijačima u Rijeci Riječka tržnica pod vodom (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) - 3 Prodavači ne odustaju: Tržnica u Rijeci i dalje je pod vodom, a već sutra stižu nove oborine

"Mi se trudimo na način da pojačanim radom pokrivamo loše uvjete. Prema tome, došli smo do kraja, mi više tako dalje ne možemo", istaknuo je doc. dr. sc Harry Nikolić, predstojnik Klinike za dječju kirurgiju KBC Rijeka.

Na rubu strpljenja su i pacijenti na kardiologiji. Prostor je skučen, a toalet zajednički. Novu bolnicu neće dočekati samo najmlađi, već će ju dočekat i starije generacije, tvrde u Povjerenstvu za izgradnju riječke bolnice. Hrvatska joj je Vlada odobrila jamstvo za 750 milijuna kuna, a uskoro će tražiti izvođača. 

"Mi ćemo kao povjerenstvo za kontrolu radova stalno biti prisutni i snimati svaku situaciju i na njih utjecati da taj proces traje po ugovorenom terminu", naglasio je prim. dr. sc. Željko Plazonić, državni tajnik ministarstva zdravstva RH.

Za sada se stanovnici Primorsko-goranske, ali i Istarske i Ličko-senjske županije liječe na čak tri lokacije. Liječnici putuju, a teško bolesni pacijenti prevoze se po gradskim gužvama već desetljećima.

Do kraja ove godine trebala bi početi gradnja nove bolnice, a prva bi faza trebala biti gotova do 2021. godine.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr