Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo kako

Do besplatnog studiranja u Australiji u samo nekoliko klikova!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Besplatno studiranje godinu dana i to u Australiji, zvuči nestvarno, ali je moguće. Nagradna je to igra australske vlade koja uz besplatan studij omogućuje i plaćene troškove puta, smještaj i stipendiju. Za prijavu je potrebno tek par minuta.

Do besplatnog studiranja moguće je doći u samo nekoliko klikova. 'Napravite svoju razglednicu, stavite svoju fotografiju, imaju njihove ikonice i napišete par riječi o sebi i to je to', kazala je studentica Marina.

Pročitajte i ovo Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara Ilustracija Nesuđeni umjetnik Incident u Muzeju umjetnosti: Zaposlenik objesio svoju sliku

'Budućnost bez granica' nagrada je igra Australske Vlade, koja pobjedniku osigurava potpuno besplatnu akademsku godinu u Australiji. 'Imaš stipendiju, smještaj hranu, oni sve financiraju, čak i kartu', kazala je Marina.

>>
Zagrebačko Sveučilište ponudilo nešto novo - centar za savjetovanje studenata!

Prijave su otvorene danas, a traju do 18. studenog.  'Vrlo je jednostavno, a može puno značiti za budućnost', kazala je Susan Cox, australska veleposlanica u Hrvatskoj.

No, potrebno je puno sreće. 'Prijavit će se sigurno puno ljudi iz svih djelova svijeta, ali vrijedi pokušati. Ne možeš ništa izgubiti, a treba doslovno par minuta', kazala je studentica Marina.

Sedam finalista otputovat će na dvotjednu obrazovnu turneju u Australiju, također besplatno. 'Vidjet ćemo tko će imati više sreće, bilo bi super da skupa dođemo do finala', kazala je studentica Josipa.

Sve je osmišljeno radi porasta interesa za studiranjem u inozemstvu. Više od 230.000 studenata godišnje studira izvan svojih matičnih zemalja. Svaki peti hrvatski student želio bi studirati u inozemstvu. 'Sve je više zaineresiranih za školovanje u Australiji,a prošle godine iz Hrvatske je bilo 60 studenata', kazala je Cox.

Na novi izazov, ove studentice su spremne. 'Htjela bi otići vidjeti što tamo ima, upoznati ljude, kulturu, a možda i ostat tamo', kazala je Marina. Hoće li svoju sadašnju adresu barem privremeno zamijeniti australskom, saznat će uskoro. Rezultati natječaja bit će objavljeni 17. prosinca na službenim stranicama Australskog veleposlanstva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene