Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

stiže i milanović

Prvi zapovjednik obrane Mostara: "Uspomene su ostale... Ne daj Bože nikad više. Zajedno smo branili grad"

U Mostaru je počelo obilježavanje 30. obljetnice osnutka HVO-a i 17. obljetnice prve pješačke pukovnije oružanih snaga. Tim povodom u petak u Mostar dolazi i predsjednik Zoran Milanović. Odlikovat će Zborna područja Hrvatskog vijeća obrane Mostar, Tomislavgrad, Vitez i Orašje. Posjet predsjednika pratit će i reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

Prošli planirani posjet predsjednika Milanovića BiH u prosincu otkazan je zbog sigurnosti. Reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič kaže kako je sada očito sigurnosna procjena da nema prepreka posjetu predsjednika Milanovića. Jurič je u Mostaru razgovarao s Petrom Zelenikom, prvim zapovjednikom obrane Mostara.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković REZULTATI ANKETE Tko će sastaviti Vladu? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Dino Goleš, voditelj Dnevnika Nove TV As iz rukava Dnevnik Nove TV s Pantovčaka: "Politička partija pokera tek je počela, ulog su ključevi Banskih dvora"

"Uspomene su ostale, ne daj Bože nikad više. General je naredio napad na grad Mostar i dolinu Neretve. Ujutro u 5 su počele padati prve rakete", prisjetio se zapovjednik Zelenika i kazao što ih je vodilo tijekom obrane grada.

"Spasiti narod i spasiti glavu", kazao je.

Reporter Dnevnika Nove TV kazao je kako dio bošnjačke javnosti kritizira sutrašnju središnju svečanost, a Zelenika smatra da je to neopravdano.

"Prije 30 godina, tada su muslimani bili s nama u obrani grada. Mi smo oslobodili dolinu Neretve i grad i počeo je povratak izbjeglog stanovništva koje je većinom bilo u Hrvatskoj", kazao je i ponovio: "Zajedno smo branili grad".

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene