Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Početak naseljavanja

Dnevnik Nove TV ušao u samoproglašenu državu Liberland: "Neki su bili uhićeni kad su pokušali otići tamo"

Na obali Dunava nedaleko od Batine - prava groteska. Stanovnici samoproglašene države Liberland, ovog su vikenda slavili početak izgradnje i naseljavanja svoje zemlje koja se teritorijalno nalazi u Hrvatskoj, ali je nejasno kome pripada. Ekipa Dnevnika Nove TV jedina je televizija iz Hrvatske koja je uspjela doći na Liberland i u posve nesvakidašnjim okolnostima razgovarati i s tamošnjim predsjednikom.

Vožnja niz Dunav tek nakon policijske kontrole. Na putu još ukrcavanja. Dan je važan, pa će biti i zaštitara. Predsjednik slavi rođendan, a zemlja kreće s izgradnjom.

"Mi smo sigurni da ova zemlja, Liberland, kamo putujemo, nije u Hrvatskoj. Nema je čak ni na kartama", rekao je Martin Vejmola, državljanin Liberlanda.

Pročitajte i ovo Sergej Trifunović o kazni Sergej Trifunović "Vi baš želite da me je*ete?": Srpski glumac iznio svoju stranu priče za Dnevnik Nove TV

Na pola puta policijski gliser. Još jedna provjera. Ovakvi susreti, kaže naš vozač, česti su. Bude i problema. 

"Neki su ljudi bili uhićeni kad su pokušali otići tamo", dodao je Vejmola.

Uživo iz Batine s više informacija javila se reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić.

Pročitajte i ovo Studenti medicine u Maroku - 2 Ne vraćaju se kući Hrvatski studenti ostali volontirati u Maroku: "I mi smo se nedavno našli u sličnoj situaciji, znamo kako je to"

"Iako Hrvatska i Srbija nisu do kraja riješile svoja granična pitanja, konkretno u ovom slučaju određeni dogovori ipak postoje. Hrvatska policija je ta koja kontrolira i nadzire to područje, tim više što smo odnedavno u sastavu Schengena", izvijestila je reporterka.

Više pogledajte u videoprilogu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene