Franjo Varga (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)
Franjo Varga (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Franjo Varga pušten je iz policije nakon što je s njim obavljen obavijesni razgovor.


Franjo Varga je nakon obavjesnog razgovora pušten iz policije i otišao je kući u Belišće, javlja Andrija Jarak, reporter Dnevnika Nove TV.

Vezani članci Ročište za aferu SMS (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Odgođeno pripremno ročište za aferu SMS, pozlilo odvjetniku Franje Varge Milijan Brkić u Saboru (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Ni nakon godinu dana joj se ne nazire kraj: Svi krakovi afere SMS

Da je Varga pušten potvrdio je za Dnevnik Nove TV njegov odvjetnik Mario Poljak

Nešto kasnije o svemu se oglasila i policija. "Oko 18 sati završilo je ispitivanje 37 godišnjeg osumnjičenika nakon čega je napustio prostor osječke policije O rezultatima današnje pretrage obiteljske kuće te ispitivanju osumnjičenika policija će obavijestiti nadležno državno odvjetništvo u ZG A krim istraživanje se nastavlja u smislu pretraga elektroničke oprema koja je oduzeta", kaže se u priopćenju.

Policija je Vargu jutros privela nakon što su upali i pretresli u njegovu kuću u Belišću. Vargu se sumnjiči za odavanje službene tajne i povredu tajnosti postupka. 

Kako je objavila policija, sumnja se da je tijekom ožujka i travnja 2019. "drugim osobama neovlašteno ustupio podatke iz istraživanja koje se protiv njega i drugih osumnjičenika provodi, a koje istraživanje je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku proglasilo tajnim".

Franjo Varga, podsjetimo, odlučio je progovoriti o lažnim SMS-ovima te je prošloga tjedna zatražio sastanak u Državnom odvjetništvu. Danas je Nacional objavio tekst u kojem se tvrdi kako je Blaž Curić, prijatelj, suborac i kum Milijana Brkića, potpredsjednika Sabora, zatražio od Varge da nadzire ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.