Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DNEVNIK NOVE TV DOZNAJE

U Dubrovniku će se snimati nova sezona megapopularne serije. Nisu svi zbog toga sretni, a nisu ni svi dobrodošli

Aktualno Galerija Nova snimanja u Dubrovniku - 7 Nova snimanja u Dubrovniku - 7 Foto: DNEVNIK.hr Nova snimanja u Dubrovniku - 6 Nova snimanja u Dubrovniku - 6 Foto: DNEVNIK.hr Nova snimanja u Dubrovniku - 5 Nova snimanja u Dubrovniku - 5 Foto: DNEVNIK.hr Nova snimanja u Dubrovniku - 3 Nova snimanja u Dubrovniku - 3 Foto: DNEVNIK.hr +2 Nova snimanja u Dubrovniku - 4 Galerija 1/7 >>
Dubrovnik će još jednom ugostiti filmaše, a, čini se, i neka dobro poznata svjetska imena. Iako je sve obavijeno velom tajne, Dnevnik Nove TV doznaje da će se u Dubrovniku snimati četvrta sezona megapopularne serije Jack Ryan. Dok američka produkcija može doći, srpska je dobila odbijenicu.

Dubrovnik će biti kulisa za još jednu megapopularnu seriju. Dnevnik Nove TV doznaje - snimat će se nova sezona serije Jack Ryan. Zvijezda tog akcijskog trilera je John Krasinski, a snimanje u gradu pod Srđem počinje idući mjesec. ''Sigurno ima koristi. Da nije bilo Igre prijestolja, ne bi u ove dvije godine bilo turista u Dubrovniku u vrijeme koronavirusa. Još dandanas Koreanke pitaju kad skidate kulise'', kazao je Ante.

Skalini jezuita postali su još popularniji nakon što su se pojavili u jednoj američkoj seriji. Dubrovnik sada očekuje još jednu veliku produkciju. ''Prema informacijama iz Grada Dubrovnika, na tom projektu sudjelovat će oko 300 ljudi'', doznao je reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

Statisti su već bili traženi. No, snimanja nekima nisu po volji. ''Dođu, naprave kaos i ostaje pitanje koliko to nama odgovara, nije sve u novcu! Je li poruka jasna?'', napominje turistički vodič Ranko Bautović.

Nova snimanja u Dubrovniku - 5 Nova snimanja u Dubrovniku - 7 Foto: DNEVNIK.hr

O svim drugim detaljima vlada zavjet šutnje i u gradskoj upravi, američko-hrvatskoj produkcijskoj kući, kao i HAVC-u. Robin Hood, Igre Prijestolja, Ratovi zvijezda donijeli su Dubrovniku dodatnu slavu.

''Hrvatska je skriveni dragulj o kojem Amerika nije puno znala do prije nekoliko godina. Sad kad smo je otkrili, vidimo tu ljepotu. Nevjerojatno'', priznaje posjetitelj iz SAD-a Thomas. Bit će toga još.

''Zasad imamo dva potvrđena snimanja. Jedno počinje već u veljači, drugo odmah iza toga. Međutim, imamo najave još sve skupa sedam snimanja. Direktna financijska korist je dobra. Tu se uvijek može zaraditi milijun, dva, ovisno o produkciji. U kunama govorim'', rekao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Nova snimanja u Dubrovniku - 5 Nova snimanja u Dubrovniku - 2 Foto: DNEVNIK.hr

No, dva zahtjeva za snimanja iz Srbije Grad nije odobrio. Jedan je stigao preko srbijanskog veleposlanstva, a drugi od neovisne kuće koja snima za RTS. I jedna i druga imale su isti scenarij.

''Dostavili su da će snimati dokumentarne serije o poznatim Dubrovčanima Srbima, a odnosilo se na Marina Držića, Điva Gundulića, Bogišića, Ruđera Boškovića. Naravno da smo odgovorili negativno jer se ne može govoriti o ljudima koji su imali bilo kakve veze sa Srbijom'', pojasnili su.

Pročitajte i ovo In Magazin: Lara Obad - 5 Ostvarila joj se želja! Upoznajte Laru Obad, najmlađu članicu serije Kumovi koju uskoro gledamo na Novoj TV!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Službeno potvrđeno Krvava alegorija se nastavlja: Stiže druga sezona serije koja je oborila rekorde gledanosti!

I bez toga će ovo biti filmski zanimljiva godina za Hrvatsku, koja filmašima nudi i poticaje. ''Za ovu godinu su najave jako jake, ne bi me čudilo da bi mogla biti čak i rekordna po broju projekata i po potrošnji. U prvih 10 godina postojanja ovog programa ostvarena je potrošnja od milijardu i 300 milijuna kuna'', istaknuo je ravnatelj HAVC-a Christopher Peter Marcich.

Svako snimanje znači i dodatnu promociju Dubrovnika i Hrvatske te mamac za turiste.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene