Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobro je znati

Nezaobilazni božićni ukras: Iskoristite trikove da potraje što dulje

Aktualno Galerija Srna Bijuk i Đurđica Mesarić Srna Bijuk i Đurđica Mesarić Foto: DNEVNIK.hr Đurđica Mesarić - 1 Đurđica Mesarić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Đurđica Mesarić - 2 Đurđica Mesarić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Srna Bijuk Srna Bijuk Foto: DNEVNIK.hr +0 Božićna zvijezda Galerija 1/5 >>
Đurđica Mesarić u OPG-u blizu Ludbrega uzgaja božićne zvijezde. Otkriva kako paziti na biljku i ima li šanse da potraje i do sljedećih blagdana.

Mnogima je simbol Božića i božića zvijezda, a njihovim uzgojem bavi se Đurđica Mesarić u OPG-u blizu Ludbrega.

Prodaja je već krenula, a Mesarić otkriva do kada se ova biljka može i treba kupiti te koja je cijena. S njom je razgovarala reporterka Dnevnika Nove TV Srna Bijuk. 

Pročitajte i ovo Izjave nakon sastanka POZIVI NA GRAĐANSKI NEPOSLUH Seljaci bijesni nakon sastanka u Ministarstvu poljoprivrede: "Oni nas ismijavaju, kao da smo došli u cirkus"

"Prodaja ide sve do Badnjaka, vjerujem da neće biti nestašice. Ove godine one neće biti skuplje. Potrudili smo se da cijene budu kao i prošle godine. Poslužilo nam je lijepo vrijeme, troškovi grijanja su nam bili puno manji i zbog toga nismo trebali dizati cijene. Cijene su od 2,5 eura do 10 eura", kaže. 

Mesarić pojašnjava i kako da nam biljka odmah ne uvene. 

"Nikad biljka ne smije presušiti, a kada ju zalijemo treba odstraniti višak vode iz tegle. Zalijevati treba svaka tri dana. Moguće je da biljka potraje do idućih blagdana, no neće imati boju. Ako želimo da ostane crvena, treba ju pokriti kada je mrak, a kada je dan onda je trebamo otkriti", rekla je. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene