Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnja u zloporabu ovlasti

USKOK pretresa policijske uprave: Uhićen načelnik i njegov zamjenik!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK-ovom istragom obuhvaćeno je nekoliko djelatnika PU osječko-baranjske i vukovarsko-srijemske među kojima su i načelnik te njegov zamjenik.

U akciji MUP-a i Uskoka jutros je na području Policijskih uprava vukovarsko-srijemske i osječko-baranjske županije uhićeno 16 policijskih službenika te civila, a među njima su i načelnik PU vukovarsko-srijemske Blaž Topalović i njegov zamjenik Mato Kirchbauer, potvrđeno je na konferenciji za novinare koju je ispred sjedišta PU vukovarsko-srijemske u Vinkovcima održao glavni ravnatelj policije Vlado Dominić.

Pročitajte i ovo Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj

Postoji osnovana sumnja u počinjenje kaznenih dijela zlouporabe položaja i ovlasti, primanja mita, davanja mita i trgovanja utjecajem. Nakon višemjesečnog istraživanja na području ove dvije policijske uprave uhićeno je 16 hrvatskih državljana među kojima je i 9 policijskih službenika. 'Sve osobe su uhićene zbog koruptivnih kaznenih dijela zlouporabe položaja i ovlasti te davanja i primanja mita", naveo je Dominić.

Glavni ravnatelj policije inicirao je donošenje rješenja o udaljenju iz službe za načelnika PU vukovarsko-srijemske. Na mjesto obnašatelja dužnosti imenovan je Miroslav Puž. Tražio je smjenu i za zamjenika vukovarsko-srijemske PU.

>> USKOK provodi istragu na području Ličko-senjske županije

Nagađa se kako su zadržani na ispitivanju zbog ozbiljnih sumnji u zloporabu položaju i ovlasti, zajedno s još sedam policajaca s istoka Hrvatske.

Uz devet policijskih službenika prema medijskim je tvrdnjama uhićeno i sedam civila.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene