Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nepravomoćna presuda

Radnica u trgovini pala s ljestava, tvrtka joj mora platiti odštetu: "Šefica mi je naredila da stavim robu na zadnju policu, tamo gdje je zabranjeno..."

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Zaposlenica trgovine obuće pala je s ljestava dok je kutije pokušala staviti na najviši dio polica. Sud joj je nepravomoćno dosudio odštetu od 8400 eura i 1500 eura troškova postupka.

U presudi koja je donesena u petak se navodi kako je žena potkraj svibnja pretrpjela ozljedu na radu kad je kao zaposlenica jedne trgovine sportskim asortimanom pala s ljestava na pod dok je u skladištu trgovine slagala kutije na policu. 

Ozlijeđena žena svjedočila je na sudu kako se "prilikom slaganja robe morala popeti na visoke ljestve te joj je kolegica dodavala kutije i kad je htjela robu staviti na lagericu, kutije su je prevagnule i pala je na leđa", piše Danica.hr.

Pročitajte i ovo Ilustracija totalni obrat Šok na sprovodu! Trebali su pokopati ubijenog sina (15), a onda je stigao iznenadni poziv

Kaže kako su se u skladištu služili limenim ljestvama u klimavom stanju, visine oko metar i pol. Po nalogu šefice slagala je robu na zadnju razinu police, iako joj je poznato da je to zabranjeno, a pala je upravo u trenutku kad je stavljala kutije na zadnju policu.

Nakon pada je hospitalizirana, bila je na bolovanju godinu i pol, bila je onemogućena u obavljanju svakodnevnih kućanskih poslova. Uslijed ozljede pukli su joj ligamenti te je podvrgnuta operativnom zahvatu, a cijelo je ljeto imala ortozu i štake te je išla na fizikalne terapije.

Pročitajte i ovo Željava: Nekad dragulj jugoslavenske vojske, danas poligon za (avan)turiste - 1 Objekt 505 FOTO Bila je najčuvanija tajna Jugoslavije: "Radi se o čudu i suludo je da stoji zaustavljeno u vremenu"

"Radnica je slažući kutije na police izgubila ravnotežu na ljestvama, što se zbilo propuštanjem ulaganja dužne pažnje u obavljanju radnih zadataka, pa je kao uzrok ozljede navedena viša sila", naveli su iz tvrtke u kojoj je žena radila. 

Prema presudi, tvrtka treba bivšoj radnici isplatiti oko 10.000 eura odštete i troškova. Presuda je nepravomoćna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene