Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedna od HAC-ovih korupcijskih afera, dobila je neočekivani rasplet. Djelatnica te tvrtke šefu se ispričala zbog optužbi za korupciju.


'Ja, Majda Rumora, ispričavam se gospodinu Željku Krapljanu, kojeg sam lažno oklevetala i dovela njega i njegovu obitelj u neugodnu situaciju. Pošto sam bila ucjenjivana od čelnika sindikata u HAC-u, Mijata Stanića i Anđelka Kasunića, bila sam primorana lažno optužiti gospodina Krapljana. Također se zbog ucjene sindikalnih čelnika smatram žrtvom, te tražim zaštitu predsjednika Uprave HAC-a', prenosi izjavu Rumore Jutarnji list, koja je potpisana i ovjerena kod javnog bilježnika.

Vezani članci Konferencija za medije Nacionalnog stožera - 1 Majka 12-godišnjakinje koja je preminula: ''Rečeno nam je da nema sumnje da je bilo što drugo prisutno'' Radovi na cesti, ilustracija Od Zagreba do Siska za dvadesetak minuta: Objavljen natječaj za izvođača završne dionice A11

>> Zviždačica iz HAC-a odustala od optužbi

Rumora tvrdi kako su, dakle, njezine optužbe da je zamjenik direktora HAC-a Krapljan tražio 1000 do 10.000 eura za zapošljavanje u HAC-u, plod pritisaka navedenih čelnika sindikata. Bilo kako bilo, ona je svoju priču i napad na Krapljana plasirala u javnost putem medija 2009. godine, a sada se protiv nje vodi postupak na sudu zbog klevete. Rumora se u tom postupku izjavom obvezala putem medija ispričati šefu kojeg je oklevetala.

'Bio sam pogodna meta'

'Krapljan je mnogima smetao jer je uveo red u naplatu cestarina, zbog čega je Stanić ostao bez zlatne koke. Dopustila sam, nažalost, da me uvuku u mrežu laži i manipulacije, a prava je istina da Krapljana, kada sam ga optuživala, nisam poznavala, niti sam bilo što loše čula o njemu', pojasnila je Rumora.

'Cijelo sam vrijeme pokušavao objasniti da nisam kriv, da me kleveću i neopravdano napadaju', rekao je Jutarnjem Krapljan i dodao kako je Rumora u HAC primljena na preporuku sindikata te da je njezin suprug dobio otkaz u HAC-u zbog manipulacije i krađe na naplatnim kućicama.

' Bio sam pogodna meta jer sam direktor u HAC-u, jer sam član HDZ-a, a k tome ratni vojni invalid i branitelj. Kud ćeš poželjnije mete za medijske napade', zaključio je Krapljan.