Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predomislila se

Zviždačica iz HAC-a odustala od optužbi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Blagajnica s naplatnih postaja Hrvatskih autocesta Majda Rumora danas se ispričala direktorima koje je prozvala za uzimanje mita. Sada tvrdi na sve ju je nagovorio sindikalni vođa.

'Stvarno se ispričavam gospodinu Krapljanu, njegovoj djeci, ali i mome tati koji je isto protiv cijelog slučaja', rekla je danas Rumora koja je prije godinu i pol imala sasvim drugu priču. 'Trebaš novac dati direktoru Krapljanu i možeš dobiti radno mjesto gdje god hoćeš', tvrdila je tada Rumora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mito i kleveta Snimka: Rumora ipak dala novac, od optužbi odustala pod prisilom Slika nije dostupna Podlegla spletkama i platila Djelatnica HAC-a javno se ispričala šefu zbog klevetanja

>> HAC nakon istupa radnice zatražio istragu o navodnoj korupciji

>> 'Ljudi mi se dive, a ja sam odlučila ići do kraja'

>> Tužio zviždačicu: 'Na sudu sam jer sam rekla istinu'

Direktor ju je tužio za klevetu. No, blagajnica kaže kako ne mijenja priču zbog suđenja ili pritiska, već istine. A na laž ju je, tvrdi, tjerao sindikalac Mijat Stanić. 'Ucjenjivao me da je on mene zaposlio', objasnila je Rumora zbog čega je pristala izreći sve optužbe. Prozvani Željko Krapljan je zadovoljan što se njegova priča pokazuje točnom. 'Od prvog trenutka sam tvrdio da ju ne poznam, a i onda kao i sada sam tvrdio da iza svega stoji predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata gospodin Stanić', kaže Krapljan.

Sindikalac mu se, tvrdi, sveti zbog provedenog pooštravanja kontrole blagajnika. 'Staniću to nije odgovaralo', kaže Krapljan. Prozvani sindikalac je iznenađen. Slučaj namjerava prijaviti odvjetništvu, a nada se i poligrafu. 'Očekujem kako će se koristiti poligraf jer mislim da drugačije nije moguće utvrditi tko govori istinu jer se pojavljuju oprečne izjave o istom slučaju', govori Mijat Stanić.

Prošle godine se nakon Rumorinog istupa USKOK-u i našoj televiziji javilo nekoliko ljudi. Njih prepucavanja aktera ne zanimaju, već samo sankcioniranje odgovornih. A tko stoji iza uzimanja mita u HAC-u, državno odvjetništvo istražuje već duže od godinu dana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene