Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GOST DNEVNIKA NOVE TV

Dječja igra i kako prevenirati opasne situacije? Dječji kirurg ima savjete za roditelje

Aktualno Galerija Marko Mesić, dječji kirurg - 5 Marko Mesić, dječji kirurg - 5 Foto: DNEVNIK.hr Marko Mesić, dječji kirurg - 6 Marko Mesić, dječji kirurg - 6 Foto: DNEVNIK.hr Marko Mesić, dječji kirurg - 3 Marko Mesić, dječji kirurg - 3 Foto: DNEVNIK.hr Marko Mesić, dječji kirurg - 4 Marko Mesić, dječji kirurg - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Marko Mesić, dječji kirurg - 1 Galerija 1/6 >>
Devetogodišnje dijete smrtno je stradalo nakon što su se na njega prevrnuli trupci po kojima se penjalo u okolici Siska. Umalo tragičan kraj igre i u Zaprešiću. Dvoje maloljetnika popelo se na krov tržnice. Krov je popustio, a oni pali sa sedam metara visine.

"Dječaci iz Zaprešića prebačeni su s teškim ozljedama u dvije bolnice, jedan od njih je u Klaićevoj u Zagrebu", izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

"Dijete je pravovremeno zbrinuto i stabilno je, izvan je teških tjelesnih opasnosti", rekao je dječji kirurg Marko Mesić u Dnevniku Nove TV.

Objedinjeni hitni prijem dječje bolnice prima više od 100 pacijenata, a 60 do 70 posto od toga su ozljede. "Prijemi se najčešće događaju u poslijepodnevnim i večernjim satima", pojasnio je Mesić te dodao da dolaze najčešće zbog nagnječenja, natučenja i prijeloma lokomotornog sustava - šaka, laktova, podlaktica, ključne kosti. Uz to, zbog ozljeda mozga, donjeg ekstremiteta i jako opasno, ali rijetko - ozljeda abdomena, ozljeda prsnog koša i opeklina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teško ozlijeđeno Tragedija u Karlovcu: Struja udarila dijete koje se popelo na vagon teretnog vlaka, bori se za život

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna policija utvrđuje okolnosti Tragedija kod Siska: Djevojčica preminula u bolnici. Igrala se, a onda je na nju pao balvan?

Ističe kako ne može sve češće ozljede povezati s izoliranošću zbog pandemije koronavirusa. "Apeliramo na roditelje i adolescente, koji na vagonima pod visokim naponom rade selfije, i poručujemo da je to opasno po život", upozorava Mesić.

Savjetuje roditelje da djeca koriste zaštitna sredstva u prijevozu, da se adekvatno koriste dječjim spravama. "Ne puštajte djecu da se igraju u kasnim večernjim satima, kada je njihovo vrijeme da budu  krevetićima", rekao je zaključno Mesić. 

Cijeli razgovor pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene