Dok je lovio ribe s prijateljem, 13-godišnji dječak, na dnu mora primijetio je zmiju i uz pomoć prijatelja je izvukao s ostima na rivu.

Galerija


''Jutros smo prijatelj i ja bili ovdje i lovili ribu. Onda sam vidio zmiju na dnu. Zvao sam svog prijatelja da dođe. On je zvao svog brata i ostale i onda smo je uspjeli izvaditi. Nije bila živa. Bila je na dnu mora uz kantun velike rive, velikog parapeta'', ispričao je dječak.

Vezani članci Ogromna zmija Divovska zmija prikrala se majci i djetetu usred odmora, kamera snimila majčinu reakciju Zmija i biciklist Zmija se pokušala prikrasti biciklistu, spasila ga je samo puka sreća

Nakon što su je izvukli na suho, vidjeli su kolika je. Zmija je bila dugačka više od dva i pol metra.

''Bilo nas je strah jer nismo znali je li živa ili mrtva. Kad smo govorili o njoj svi su mislili da je veliki ugar ili murina. Nisu nam vjerovali'', rekao je dječak.

Veterinar Zdravko Zorica za Info Vodice kazao je da se radi o zelenoj anakondi. "Radi se o neotrovnim riječnim zmijama. Kako je ona dospjela u more teško je reći. Moguće da ga je netko imao kao kućnog ljubimca u terariju pa mu je uginuo i bacio ga u more", rekao je veterinar.