Dok je lovio ribe s prijateljem, 13-godišnji dječak, na dnu mora primijetio je zmiju i uz pomoć prijatelja je izvukao s ostima na rivu.

Galerija


''Jutros smo prijatelj i ja bili ovdje i lovili ribu. Onda sam vidio zmiju na dnu. Zvao sam svog prijatelja da dođe. On je zvao svog brata i ostale i onda smo je uspjeli izvaditi. Nije bila živa. Bila je na dnu mora uz kantun velike rive, velikog parapeta'', ispričao je dječak.

Vezani članci Zmija i mačka Gladna zmija pokušala omastiti brk na kućnoj mački, vlasnik jedva uspio pobjeći s ljubimcem Otrovnica u aranžmanu Nisu sigurni ni na vjenčanjima ni na sprovodima: U cvjetnom aranžmanu dočekao ih nepozvani gost

Nakon što su je izvukli na suho, vidjeli su kolika je. Zmija je bila dugačka više od dva i pol metra.

''Bilo nas je strah jer nismo znali je li živa ili mrtva. Kad smo govorili o njoj svi su mislili da je veliki ugar ili murina. Nisu nam vjerovali'', rekao je dječak.

Veterinar Zdravko Zorica za Info Vodice kazao je da se radi o zelenoj anakondi. "Radi se o neotrovnim riječnim zmijama. Kako je ona dospjela u more teško je reći. Moguće da ga je netko imao kao kućnog ljubimca u terariju pa mu je uginuo i bacio ga u more", rekao je veterinar.