Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osmoškolci s GSS-ovcima

'Djeca znaju mnogo puta spasiti ljudske živote'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gospićki osmoškolci družili su se danas s policijom, liječnicima, vatrogascima i GSS-ovcima.

Povod je bio europski dan broja 112. Najveći interes mališana privukao je praktični dio, gdje su isprobavali razne vatrogasne alate, raspitivali se o opremi vozila hitne pomoći.

Pročitajte i ovo Digitalni inovacijski inkubator - 2 Razmišljanje izvan okvira Potraga za najboljim mladim inovatorima: "Ovo je najbolji način učenja" Slika nije dostupna nadležni moraju reagirati GOOD inicijativa: "Odlazak učenika na obljetnicu Međačkog džepa je iskorištavanje i manipulacija mladih"

Naučili su da u slučaju opasnosti moraju nazvati broj 112. Prema interesu djece za zanimanje policajca i vatrogasca Ličani mogu biti bezbrižni, više od pola mališana jednoga se dana vidi baš u tim odorama.

'Ako se nađemo u nekoj opasnosti zovemo 112', ', rekla je jedna osmoškolka. 'Cilj je prikazati i približiti djeci žurne službe na način na koji će izvršiti dojavu, a znamo, uvijek kažemo da su djeca mala, ali djeca znaju biti i velika i mnogo puta spasiti dosta ljudskih života', rekao je pročelnik Područnog ureda Gospić Joso Živković.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene