Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prilikom sinoćnjeg izlaska iz Prekršajnog suda u Petrinji oko 1 sat iza ponoći, na pitanje naše novinarke je li umoran, Ljubomir Čučić podignuo je ruke svezane lisicama u zrak i rekao: 'Sara i Lara pripadaju Hrvatskoj, a ne sektama'. Ipak, Magali Boers noćas je preuzela djevojčice, a Čučić ostaje u pritvoru.


Francuska državljanka Magali Boers, bivša supruga hrvatskog diplomata Ljubomira Čučića, noćas je u Zagrebu od djelatnika Centra za socijalnu skrb preuzela dvije kćeri, petogodišnju Laru i sedmogodišnju Saru, koje joj njihov otac Ljubomir Čučić, nakon ljetovanja 2. kolovoza nije vratio na skrb i koje su nakon višednevne policijske potrage pronađene sinoć na području Trešnjevke.

Vezani članci Slika nije dostupna Čučiću potvrđeno godinu dana zatvora Slika nije dostupna Čučić ponovno slobodan, djevojčicama ni traga

To je danas potvrdila glasnogovornica Policijske uprave
sisačko-moslavačke Iva Hranitelj.

Djevojčice Lara i Sara pronađene su jučer oko 17 sati kod 36-godišnje hrvatske državljanke, poznanice njihovog oca Ljubomira Čučića, na području Trešnjevke u Zagrebu.

Zdravstveno stanje djevojčica je dobro i one se dobro osjećaju, a od policije, koja ih je pronašla, tijekom prošle večeri preuzeli su ih djelatnici Centra za socijalnu skrb, koji su ih noćas predali majci.

Glavna rasprava u prekršajnom postupku za kazneno djelo iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji protiv Ljubomira Čučića, koja je jučer u 14 sati započeta na Sudu za prekršaje u Petrinji, pred prekršajnim sucem Stevom Bunčićem, prekinuta je noćas u 1,20 sati, na zahtjev majke djevojčica Magali Boers i njezine odvjetnice Višnje Dreški Lasan.

Petrinjski sudac za prekršaje noćas je odredio Čučiću mjeru
zadržavanja u pritvoru, u trajanju od sedam dana, do 14. rujna, te je on, nakon prekida prekršajne rasprave, prepraćen u sisački zatvor.

Glavna rasprava u prekršajnom postupku protiv Čučića nastavit će se izvođenjem daljnjih dokaza obrane i optužbe.

U dosadašnjem tijeku prekršajnog postupka protiv Čučića, koji se vodi na zahtjev Policijske postaje Petrinja, saslušani su okrivljeni Čučić i njegova supruga Magali Boers, a Čučićeva obrana, odvjetnici Nataša Pifar Mihelčić i Mario Gerstner zatražili su izvođenje novih dokaza, koje je noćas prekinuto i koje će se nastaviti idućih dana.

Odvjetnica Pifar Mihelčić izjavila je, nakon noćašnjeg prekida glavne rasprave prekršajnog postupka, kako će obrana od suda zatražiti zabranu odvođenja dvije kćeri bivših supružnika Ljubomira Čučića i Magali Boers iz Hrvatske u Francusku, dok se ne okonča prekršajni i sudski postupak, te dok rastava braka i dodjela djece na skrb majci ne postanu pravomoćni u Republici Hrvatskoj.

Magali Boers i njena odvjetnica Dreški Lasan noćas nisu imale nikakvog komentara o dosadašnjem tijeku prekršajnog i sudskog postupka, koji se vodi pred Općinskim sudom u Sisku, kao ni o pronalasku djece.

Žena kod koje su se u stanu na Trešnjevci u Zagrebu nalazile
djevojčice Lara i Sara, privedena je u policiju i protiv nje se
provodi kriminalistička obrada, potvrdila je je glasnogovornica
sisačko-moslavačke PU.