Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivšem hrvatskom veleposlaniku u Belgiji Ljubomiru Čučiću i pravomoćno je potvrđena zatvorska kazna zbog nasilja u obitelji.


Unatoč žalbi, zagrebački Županijski sud potvrdio je Čučiću godinu dana zatvora zbog zlostavljanja sad već bivše supruge Magali Boers. 

Vezani članci Slika nije dostupna Čučić na sudu zbog otmice kćeri Slika nije dostupna Otete djevojčice traže Francuska i Interpol

Ipak, zatvorska kazna zbog optužbi za psihičko i fizičko zlostavljanje mu je smanjena. 

Naime, u ranijem sudskom procesu na Općinskom sudu u Zagrebu Čučić je dobio 14 mjeseci zatvora. 

Odluka je Čučiću dostavljena, no kad bi se mogao naći iza rešetaka, ovisit će o rješenju suca za izvršenje kazne.

Proglašen je krivim jer je od ožujka 2001. do svibnja 2003. u Zagrebu i Bruxellesu svakodnevno napadao, vrijeđao, tjelesno nasrtao i tukao suprugu Megali Boers, čak i za vrijeme trudnoće, zbog čega je ona u više navrata tražila medicinsku i policijsku pomoć.

Čučić se branio tvrdnjom da su to bile normalne svađe supružnika, no sud je povjerovao optužbama njegove supruge koje su potvrdili i svjedoci.

Čučića je, inače, u listopadu ove godine Prekršajni sud u Petrinji osudio na uvjetnu kaznu od 42 dana zatvora jer je bivšoj supruzi sprječavao kontakt s dvjema maloljetnim kćerima koje je držao u izolaciji.

Protiv njega se još vodi postupak na Općinskom sudu u Sisku zbog kažnjiva djela oduzimanja djeteta ili maloljetne osobe jer nakon ljetnih praznika nije, po pravomoćnoj presudi francuskog suda, kćeri predao bivšoj supruzi kojoj su djeca povjerena na odgoj i skrb.