Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivšem hrvatskom veleposlaniku u Belgiji Ljubomiru Čučiću i pravomoćno je potvrđena zatvorska kazna zbog nasilja u obitelji.


Unatoč žalbi, zagrebački Županijski sud potvrdio je Čučiću godinu dana zatvora zbog zlostavljanja sad već bivše supruge Magali Boers. 

Vezani članci Boro Nogalo Boro Nogalo nezakonito je smijenjen s dužnosti ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, potvrdio i Županijski sud: ''Ovo je moja velika ljudska, moralna satisfakcija'' Slika nije dostupna Otete djevojčice traže Francuska i Interpol

Ipak, zatvorska kazna zbog optužbi za psihičko i fizičko zlostavljanje mu je smanjena. 

Naime, u ranijem sudskom procesu na Općinskom sudu u Zagrebu Čučić je dobio 14 mjeseci zatvora. 

Odluka je Čučiću dostavljena, no kad bi se mogao naći iza rešetaka, ovisit će o rješenju suca za izvršenje kazne.

Proglašen je krivim jer je od ožujka 2001. do svibnja 2003. u Zagrebu i Bruxellesu svakodnevno napadao, vrijeđao, tjelesno nasrtao i tukao suprugu Megali Boers, čak i za vrijeme trudnoće, zbog čega je ona u više navrata tražila medicinsku i policijsku pomoć.

Čučić se branio tvrdnjom da su to bile normalne svađe supružnika, no sud je povjerovao optužbama njegove supruge koje su potvrdili i svjedoci.

Čučića je, inače, u listopadu ove godine Prekršajni sud u Petrinji osudio na uvjetnu kaznu od 42 dana zatvora jer je bivšoj supruzi sprječavao kontakt s dvjema maloljetnim kćerima koje je držao u izolaciji.

Protiv njega se još vodi postupak na Općinskom sudu u Sisku zbog kažnjiva djela oduzimanja djeteta ili maloljetne osobe jer nakon ljetnih praznika nije, po pravomoćnoj presudi francuskog suda, kćeri predao bivšoj supruzi kojoj su djeca povjerena na odgoj i skrb.