Rad na računalu (Foto: Guliver/Thinkstock)
Rad na računalu (Foto: Guliver/Thinkstock) Foto: Guliver/Thinkstock

Iz Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva izvijestili su kako je započelo podizanje novog portala e-Građani informacije i usluge.


Ističu kako će biti potrebno nekoliko dana da se prvi val usluga spoji na sustav i u potpunosti prilagodi novim funkcionalnostima, a za to vrijeme građani i dalje mogu koristiti sve usluge u sustavu na postojeći način.

Vezani članci Josip Aladrović Udomiteljica već godinu dana traži sastanak s ministrom Aladrovićem: ''A vi ministre konačno stanite pred udomitelje...'' Djevojčica, ilustracija - 1 Koliko će još djece stradati dok se nešto konačno ne promijeni? Tragedija zlostavljane djevojčice podsjetila na slične zastrašujuće slučajeve u Hrvatskoj

Upozoravaju kako u procesu može doći do prekida konkretne usluge kako se one budu spajale na sustav.

"Sve eventualne poteškoće u korištenju portala, za vrijeme prilagodbe, molimo građane da prijave korisničkoj podršci na 072 200 027 ili pošalju email na pomoc@e-gradjani.gov.hr", ističu iz Ureda dodajući kako potpunu uspostavu novog sustava očekuju u ponedjeljak 3. svibnja 2021. kada će krenuti i edukativna kampanja o njegovom korištenju.

Jedna od novina trebala bi biti i mogućnost prijave za cijepljenje protiv COVID-19 putem ove platforme.