Obavijesti Pretražite Navigacija
Nisu bili uključeni u dogovor?

Distributeri i opskrbljivači plina optužili državnog tajnika Čikotića da laže

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Distributeri i opskrbljivači plina u Hrvatskoj strahuju da Vlada na njihov teret planira kompenzirati to što građanima neće poskupjeti plin.

Na sastanku održanom jutros u Zagrebu distributeri i opskrbljivači plina zabrinuto su poručili da bi umanjenje njihove marže za gotovo 50 %  značilo i propast za najveći dio njih.

Pročitajte i ovo Ministar gospodarstva Davor Filipović u studiju Dnevnika Nove TV - 4 PLINSKA AFERA Filipović priznao da je dobio obavijest šefa HEP-a: "Dobili smo dopis, ali..." Poskupljuju domovi za starije - 3 Mira ni u mirovini Novi udar na džepove najranjivije skupine građana: "Ja neću moći, mene je pogodilo"

Posebno su ljuti na, kako kažu, laži državnog tajnika ministarstva energetike Ante Čikotića da su u dogovorima oko nove cijene plina bili uključeni svi sudionici procesa.

Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA) na sjednici u ponedjeljak trebala bi donijeti prijedlog metodologije utvrđivanja iznosa tarifnih stavki za javnu uslugu opskrbe plinom i zajamčenu opskrbu, unutar kojega su i naknade lokalnih opskrbljivača.

U tijeku su i pregovori između Ine i HEP-a oko cijene plina.

Iz Ine su tek poručili da su HEP-u ponudili konkurentnu cijenu te da je odluka sad na njima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene