Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada najavila promjenu zakona

Direktori javnih tvrtki dobit će velike otpremnine čak i ako su loše radili!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktorima i nadzornim odborima javnih poduzeća i onima u kojima država ima većinsko vlasništvo 5. siječnja istječe rok za predaju mandata na raspolaganje novoj Vladi.

U resoru Zlatka Komadine najviše je javnih tvrtki. Više od 20. Nadzornim odborima i direktorima ostalo je još dva dana da mu daju mandat na raspolaganje.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Frane Barbarić - 1 NEDODIRLJIVI PREDSJEDNIK UPRAVE? Nadzorni odbor HEP-a održao je sjednicu, ali ništa od smjene Barbarića Tomislav Tomašević promjene u tvrtki Bajakić odlazi iz Zagrebačkog holdinga, imenovan novi član Nadzornog odbora

'Neki su ponudili, nešto je u tijeku. Svi će biti obaviješteni. Sustav mora funkcionirati dok se ne uspostavi novi, efikasniji. Svi težimo kvaliteti i sposobnosti a ne podobnosti', kazao je novi ministar pomorstva, prometa i infrastrukture.

>> Liberalizira se dosadašnji strogi režim u Banskim dvorima

Tko je nesposoban odlučit će Vlada. Ministar financija nudi samo privatno mišljenje.

'Kao osoba Slavno Linić, a ne kao član Vlade, ne mislim dobro o ljudima koji su upravljali važnim trgovačkim društvima u Rijeci', kazao je novi ministar financija.

Prema sadašnjem načinu upravljanja menadžerima, pa čak ako je riječ i o monopolistima na tržištu, bez obzira na uspjeh smjena donosi otpremnine do 300.000 kuna.

'Naravno, to su ozbiljne teme, o tome se mora razmisliti. Nikakvi takvi razgovori, dogovori i odluke nisu doneseni. Kad budu dobit ćete informaciju', kazao je potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić

Sustav nagrađivanja menadžera i Nadzornih odbora, upozoravaju stručnjaci, nova Vlada treba mijenjati. Za sada postoji samo jedan plan.

'Ocijeniti rad tih ljudi. Donijeti određene planove i ocijeniti mogućnosti', kazao je Linić.

Prema ocjeni mogućnosti svakog pojedinog državnog poduzeća trebalo bi definirati menadžerske bonuse i otpremnine. U suprotnom i ovo novo kadroviranje pretvorit će se u raspodjelu lena pobjednicima izbora. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene