Obavijesti Video Pretražite Navigacija
postoji dobra volja

Nakon razgovora s ministrom: Direktor tvrtke iz Ivanca prekinuo štrajk glađu

Nakon razgovora s ministrom Darkom Horvatom Dragutin Varda prekinuo je štrajk glađu koji je započeo u četvrtak zbog blokade računa i nemogućnosti isplate plaća.

Izvršni direktor tvrtke ITAS Prvomajska Dragutin Varda prekinuo je štrajk glađu koji je započeo u četvrtak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Direktorima kaznene prijave Neisplata plaće koju će još dugo pamtiti: Direktori pali zbog ogromnih malverzacija, sve je počelo prijavom jednog čovjeka Ilustracija za osobne potrebe Direktor iz noćne more! Isplatio si 400 tisuća eura s računa tvrtke, kupio stan, motocikl...

Poslijepodne je razgovarao s ministrom Darkom Horvatom, nakon čega je naglasio da postoji dobra volja kako bi se riješili ITAS-ovi financijski problemi.

Inače, ITAS je tvrtka u kojoj su radnici većinski vlasnici, a zbog duga račun im je blokiran. Ministar Horvat podsjetio je da je riječ o privatnoj tvrtki u poteškoćama kojoj država ne može izdavati jamstva. No smatra da vrijednost ITASA itekako postoji.

"ITAS-u u ovom trenutku nije dovoljna financijska injekcija od 3 milijuna kuna, ona mora biti veća, ali ITAS u portfelju ima jednu perspektivu koja može ITAS dovesti do financijske injekcije u obliku kredita", kaže ministar gospodarstva Darko Horvat.

"Mi smo danas postigli dogovor s tvrtkom Ivkom plin, razumiju situaciju, i s njima je postignut dogovor", rekao je Varda, tehnički direktor ITAS prvomajska.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene