Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugovor odobrile županije

Direktor javne tvrtke sam sebi odobrio milijunski bonus

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor javne tvrtke Mladen Jozinović sam je sebi odobrio isplatu milijunskog bonusa.

Mladen Jozinović, direktor javne tvrtke Regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica iz Koprivnice sam je sebi isplatio bonus od milijun kuna putem tvrtke kćeri koju je sam osnovao, javljaju 24 sata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna vlasnik blizak s predsjednicom Bivši direktor Piškornice koji si je isplatio milijunski bonus ima novi posao: "Nema razloga da ne surađujemo" Slika nije dostupna Sam sebi isplatio bonus Mladen Ružman: ''Smijenjeni direktor Piškornice još nije vratio milijun kuna''

Ugovor koji mu takav bonus omogućuje su mu odobrili predstavnici četiri županije i općine koji su vlasnici Piškornice.

Tvrtka ima tek oko dva milijuna kuna prihoda i neveliku dobit. Ali Jozinović je kao direktor osnovao tvrtku "Piškornica sanacijsko odlagalište" preko koje se naplaćuje odlaganje otpada.

Kako je potvrđeno 24 sata, sam sa sobom je potpisao da ima pravo na dodatnih 10.000 kuna naknade mjesečno i bonus od 10 posto dobiti. Tvrtka "Piškornica sanacijsko odlagalište" lani je imala 10,2 milijuna kuna dobiti pa je Jozinović na osnovu toga isplatio sebi milijun kuna dodatnog bonusa. Dakle, ukupno je, uz 18.500 kuna plaće i 10 tisuća kuna naknade mjesečno, dobio i milijun za uspješno poslovanje.

Čačić: "Ne vidim drugi način nego da podnese ostavku"

Dobit nije teško ostvariti jer ima ugovoren dovoz otpada s područja četiri sjeverozapadne županije po fiksnim cijenama, a centar nema velikih troškova. Na 22 milijuna kuna prihoda, imaju 10,2 milijuna kuna čiste dobiti. Županije i općina, suvlasnici Piškornice, zgroženi su ugovorom.

Varaždinski župan Radimir Čačić potvrdio je za 24 sata da je zatražio sporni ugovor prošli tjedan te da je Jozinović potpisao ugovor sa spornim stavkama sam sa sobom.

"Tvrtka Piškornica sanacijsko odlagalište nema nikakve kontrolne mehanizme. Ja sam prvi za nagrađivanje rada, ali osim što se ovdje radi da je direktor potpisao ugovor sam sa sobom, ugovoreni bonus je barem deset puta veći za sličan red veličina poslovanja. Nisam se još susreo s ovakvim ugovorima za jednu javnu tvrtku u karijeri. Zatražit ćemo utvrđivanje odgovornosti, a po svemu zasad ne vidim drugi način osim da direktor da ostavku - rezolutan je Čačić (Reformisti). Županija koju vodi ima 22,5 posto vlasništva u Piškornici, kao i ostale tri: Međimurska, Koprivničko-križevačka i Krapinsko-zagorska županija", kaže Čačić.

U tvrtki potvrdili isplatu bonusa

Sam Jozinović nije bio dostupan za telefonski komentar, dok su nam iz njegove tvrtke poslali priopćenje kojeg prenosimo u cijelosti:

"Tvrtka Piškornica - sanacijsko odlagalište d.o.o. (PSO) osnovana je kao „tvrtka kćer“ društva Piškornica d.o.o.. s ciljem sanacije postojećeg odlagališta Piškornica. Od samog početka PSO ostvaruje prihode na tržištu, odnosno ni na koji način ne opterećuje proračune osnivača tvrtke Piškornica d.o.o. (Koprivničko-križevačka, Varaždinska, Međimurska i Krapinsko-zagorska županija, te općina Koprivnički Ivanec).

Odlukom Skupštine društva Piškornica d.o.o., to se društvo više ne financira iz proračunskih sredstava jedinica regionalne samouprave. Piškornica d.o.o. danas se financira iz prihoda svoje tvrtke kćeri Piškornica sanacijsko odlagalište d.o.o.
U tvrtki Piškornica sanacijsko odlagalište d.o.o., primanja direktora izravno ovise o poslovnim rezultatima tvrtke.

Tvrtka Piškornica sanacijsko odlagalište d.o.o. ostvarila je tijekom 2016. ukupni godišnji prihod u iznosu od 22.465.442,00 kn, te je poslovnu godinu završila s 10.209.247,00 kuna dobiti. Odlukom Skupštine, sukladno Ugovoru o djelu, direktoru je nakon godišnjeg obračuna za proteklu godinu isplaćena jednokratna nagrada za uspješno izvršenje Ugovornih obveza u iznosu od 1.000.000,00 kn neto. Pravna osnova za isplatu navedene nagrade je Odluka o isplati nagrade za pozitivan financijski rezultat za 2016., koju je 31. prosinca 2016. donijela Skupština i Uprava društva Piškornica-sanacijsko odlagalište d.o.o. Temelj za isplatu predmetne nagrade je ostvarenje pozitivnog financijskog rezultata, odnosno dobiti Društva, u visini iznad 10.000.000,00 kn.

Sukladno Ugovoru o djelu, direktoru tvrtke Piškornica sanacijsko odlagalište d.o.o. isplaćuje se neto iznos od 10.000,00 kn mjesečno.

Zahvaljujući uspješnoj poslovnoj godini, konačna dobit Društva preusmjerena je u temeljni kapital, čime je omogućen nastavak uspješnog projekta zbrinjavanja otpada za područje četiri sjeverozapadne županije. Tvrtka Piškornica sanacijsko odlagalište d.o.o., zahvaljujući poslovnim rezultatima, u mogućnosti je financirati krovnu tvrtku Piškornica d.o.o., pred kojom je realizacija projekta Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica", navodi se u odgovoru Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene