Obavijesti Video Pretražite Navigacija
euroizbori

DIP se oglasio o kršenju izborne šutnje: "Neuobičajeno je..."

Slaven Hojski
Slaven Hojski Foto: Darko Tomas/Cropix
Jedan načelnik prijavljen je DIP-u jer je na svom privatnom profilu objavio nešto kontra jednog kandidata DP-a za Europski parlament.

Izborna šutnja uoči nedjeljnih izbora za Europski parlament, koja je na snazi od ponoći, uglavnom se poštuje, potvrđuje Državno izborno povjerenstvo (DIP) koje je do podneva zaprimilo "neuobičajeno malo poziva vezanih za kršenje šutnje".

Čak nemamo ni uobičajenih pritužbi građana da im se šalju sms-ovi, neželjeni mejlovi i poruke, kaže član i glasnogovornik DIP-a Slaven Hojski.

Navodi da je bilo nekoliko prijava za objave na privatnim stranice na društvenim mrežama, pa je tako jedan načelnik prijavljen da je na svom privatnom profilu objavio nešto kontra jednog kandidata DP-a za Europski parlament.

Sam DIP je primijetio da se neki portali nisu držali izborne šutnje jer su na svojim stranicama imali tekstove o sudionicima europskih izbora. Ipak, mislimo da to nije ništa ciljano, nego da je riječ o aljkavosti i nemaru, kaže Hojski.

Pročitajte i ovo Otočić Ceja - 3 nevidljivo blago Hrvatski otoci prodaju se za milijune eura, među zainteresiranima i slavna pjevačica: "Novac nije problem već ovo..."

Pročitajte i ovo Ilustracija grad u šoku Strava u susjedstvu: Mrtva beba pronađena u kontejneru

DIP je ranije pozva sve političke stranke i kandidate koji sudjeluju na izborima, ali i medije i građane, da poštuju izbornu šutnju koja je u Hrvatskoj na snazi od petka u ponoć do nedjelje u 19 sati i zatvaranja biračkih mjesta.

Za one koji je, ipak, odluče kršiti, propisane kazne, od 398 eura za fizičku osobu, do čak 66.361 eura za pravnu osobu, primjerice, političku stranku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene