Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dinamo startao pobjedom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prvoj utakmici prvog pretkola nogometne Lige prvaka zagrebački Dinamo je na gostovanju kod Lienfielda u Belfastu pobijedio sa 2-0 (1-0).

Hrvatski prvak daleko je kvalitetnija momčad od prvaka Sjeverne Irske, i tu svoju nadmoć u prvoj utakmici u Belfastu okrunio je čistom 2-0 pobjedom jer se gotovo svih 90 minuta igralo na polovini terena koja je pripaldala domaćinima.

Pročitajte i ovo Josip Pavić, državni tajnik - 2 Za Dnevnik Nove TV Državni tajnik o ustaškoj zastavi: "Dovoljno je jasno tko je kriv i odgovoran" Navijači Zanimljiva prijava Dnevnik Nove TV doznao nove detalje o incidentu s ustaškom zastavom na Rujevici

Momčad prvaka Sjeverne Irske skupina je profesionalaca i amatera i najveći cilj im je bio izgubiti sa što manjom razlikom od daleko kvalitetnijeg protivnika, a u tome su i uspjeli što zaslugom svog odličnog vratara, što ležernijem pristupu Dinamovih igrača u drugom poluvremenu. 

>> Dinamo pobijedio Linfield... (tijek susreta)

Dinamo je u prvih 45 minuta stvorio pet odličnih prilika za pogodak, ali samo nakon odličnog proigravanja Moralesa za Mandžukića u 19. minuti lopta je završila iza Mannusa. Čileanski reprezentativac dubinskom je loptom pronašao Mandžukića koji je nakon dobrog primanja još bolje pucao s vrha kaznenog prostora, te pogodio sam gornji lijevi kut Lienfieldova gola.

Imao je Mandžukić još dvije dobre prilike, jednu već u 1. minuti kada je pucao glavom, te još jednu odmah nakon pogotka nogom, ali je oba puta bio neprecizan. Mannus se, pak, iskazao odličnim obranama udaraca Balabana i Bišćana. Vratar domaćih u drugom je dijelu obranio opasne udarce Drpića i Badelja iz daljine, ali nije mogao zaustaviti i snažan prizemni slobodan udarac Drpića sa 17 metara u samoj završnici.

Uzvrat je u Zagrebu za tjedan dana. 

Strijelac: 0-1 Mandžukić (19), 0-2 Drpić (90).

Pred 4.000 gledatelja na stadionu Windsor Park sudio je Vejlgaard iz Danske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene