Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje iz DHMZ-a

Stiže nam nagla promjena vremena: Snijeg i olujno nevrijeme mogu dosegnuti i obalu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Siječanj nije donio neka prevelika meteorološka uzbuđenja, najveće je bilo bilježenje rekordno visokog tlaka zraka u nekim mjestima, poručuju iz DHMZ-a i upozoravaju da zima nije završila.

Naime, ovih dana mnogi će govoriti da osim što nije bilo 'prave zime' preuranjeno je stiglo i proljeće. I bit će barem dijelom u pravu. No, uz jačanje jugozapadnjaka na kopnu te uz umjereno, a povremeno i jako jugo na Jadranu, temperatura zraka biti i iznad 15 °C.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Čak će u unutrašnjosti uz više sunčana vremena biti i viša nego u nekim mjestima duž obale i na otocima. A osim dnevne topline treba naglasiti da će i noći biti razmjerno tople, izostat će i jutarnji minusi. Pritom će biti i povremene kiše, uglavnom duž obale i u gorju te u unutrašnjosti Dalmacije i Istre. Najviše ipak na širem riječkom području, poručuju iz DHMZ-a.

I u nedjelju nas očekuje promjenljivo oblačno vrijeme uz sunčana razdoblja, osobito sredinom dana u središnjim i istočnim predjelima. Na sjevernom dijelu Jadrana, u gorju te u unutrašnjosti Dalmacije uz više oblaka mjestimice malo kiše, koje još ujutro može biti i na krajnjem istoku. Puhat će većinom umjeren, u gorju i vrlo jak jugozapadni i zapadni vjetar, a na Jadranu umjereno jugo i južni vjetar. I dalje iznadprosječno toplo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 9, na Jadranu od 9 do 12, a najviša dnevna uglavnom između 12 i 17 °C.

Brza promjena vremena u utorak

Slično će biti i u ponedjeljak, no već u utorak stiže nam brza promjena vremena uz koju su izgledni pljuskovi, tuča, susnježica i snijeg. Tom je promjenom u nekim mjestima i malo ublažen manjak oborine koji se bilježi u cijeloj zemlji. A čini se da je to samo uvertira u događaje koji slijede.

Međutim, sve je izvjesnije da će već utorak donijeti nagli obrat situacije. U drugom dijelu dana te u noći na srijedu sa sjeverozapada će stići veća količina znatno hladnijeg zraka. Promjena vremena bit će nagla i izražena.

Vjerojatna je lokalno obilnija oborina, jak i olujan vjetar, jači pljuskovi i grmljavina, a potom i susnježica i snijeg uz stvaranje i snježnog pokrivača, ponajprije u gorju. Dakle, pravi zimski uvjeti! Pahulje snijega uz zahladnjenje i olujnu buru mogu dosezati i do obale. "U svakom slučaju nemojte se ovih dana previše opustiti i oprostiti od hladnijeg vremena te svakako pratite prognozu vremena i razvoj situacije!", poručuju iz DHMZ-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene