Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastale komplikacije

Na putu od Mostara za Zagreb: Preminula djevojčica (9) koja je bolovala od vodenih kozica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Devetogodišnja djevojčica iz Čitluka u Bosni i Hercegovini koja je preminula u nedjelju u bolnici u Zadru nakon što su nastupile komplikacije tijekom hitnog prijevoza za Zagreb, primljena je u subotu u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) u Mostaru u iznimno teškome stanju sepse koju su prouzročile "vodene kozice i bakterijska superinfekcija".

Po priopćenju iz SKB-a Mostar kojim je u ponedjeljak otklonjena sumnja u neadekvatan liječnički tretman, navodi se kako je pacijentica M.R. (2010.) bila upućena u Kliniku za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' u Zagrebu s kojom SKB Mostar ima izvanrednu dugogodišnju suradnju u liječenju najtežih bolesnika, uključujući i djecu i odrasle.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji

"Navedena ustanova ima apsolutno najbolju jedinicu intenzivnog liječenja u Hrvatskoj i regiji'', rekla je glasnogovornica SKB Mostar Adrijana Pandža. Pojasnila je kako unatoč svim naporima nisu uspjeli spasiti ovu djevojčicu kod koje su nastupile komplikacije. Djevojčica je dovedena u Kliniku za infektivne bolesti SKB Mostar 12. siječnja u 20:45 sati i već tada je bila u stanju sepse.

''Najvjerojatnije ishodište su bile vodene kozice komplicirane bakterijskom superinfekcijom kože i mekih čestica", pojasnila je Pandža. Započelo se s antibiotskom terapijom, no ubrzo je uslijedilo izrazito pogoršanje funkcije disanja, te su devetogodišnjakinju pokušali vozilom hitne pomoći prevesti u Kliniku za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević'.

"Nažalost, unatoč poduzetim opsežnim mjerama intenzivnog liječenja, dijete je preminulo'', objasnila je glasnogovornica mostarske bolnice. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene