Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dosad ga predalo samo dvoje

Koliko su platili reklamu, rekvizite, pa i kiflice na stolu: Devet kandidata do ponoći mora predati financijska izvješća

Koliko su potrošili u utrciu za Pantovčak - 1
Koliko su potrošili u utrciu za Pantovčak - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ivan Anušić, voditelj stožera Kolinde Grabar-Kitarović Ivan Anušić, voditelj stožera Kolinde Grabar-Kitarović Foto: DNEVNIK.hr Koliko su potrošili u utrciu za Pantovčak - 1 Koliko su potrošili u utrciu za Pantovčak - 1 Foto: DNEVNIK.hr Koliko su potrošili u utrciu za Pantovčak - 2 Koliko su potrošili u utrciu za Pantovčak - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Slaven Hojski, DIP Galerija 1/4 >>
Do ponoći devet kandidata za predsjednika koji su ispali u prvom krugu moraju predati konačno financijsko izvješće te donacije. Ovaj rok ne odnosi se na Zorana Milanovića i Kolindu Grabar-Kitarović, ali Dnevnik Nove TV doznao je koliko su i oni potrošili.

Za svaku reklamu, rekvizite, skup, pa i kiflice na stolu, kandidati na predsjedničkim izborima moraju imati crno na bijelom koliko su potrošili i tko im je za to dao novac.

Pročitajte i ovo Karolina Vidović Krišto Prigovor zbog rezultata izbora Karolina Vidović Krišto tvrdi da je pokradena, stigao joj odgovor DIP-a Gabrijela Kišiček, stručnjakinja za komunikaciju Iz minute u minutu Izborna emisija Nove TV! Komunikacijska stručnjakinja: "Ovo nije bio pobjednički govor"

''Rok za predaju financijskih izvješća za ovih 9 kandidata je u ponoć 21. siječnja, a za dvoje kandidata iz drugog kruga je 4. veljače'', rekao je Slaven Hojski, glasnogovornik Državnog izbornog povjerenstva.

Do sada su financijsko izvješće predali samo Katarina Peović i Mislav Kolakušić. Ostale se još čeka.
Peović je iz utrke izašla u plusu od 15.000 kuna, a ptrošila je nešto više od 104.000 kuna. Mislav Kolakušić ostao je pri trošku od 24 kune za otvaranje i zatvaranje računa. Isti iznos će, doznaje Dnevnik Nove TV, prijaviti i Nedjeljko Babić.

Izvješća moraju biti besprijekorna

Neslužbeno se doznaje da je kampanja Zorana Milanovića stajala nešto više od 3 milijuna kuna. Trostruko više, čak, 9 i pol milijuna kuna potrošila je aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je, neslužbeno, prikupila oko 2,6 milijuna kuna donacija. Razliku je platio HDZ.

Već iz izvješća objavljenih u prvom krugu, moglo se primijetiti da je Milanović najviše ulagao u kampanju na društvenim mrežama, dok je Grabar-Kitarović trošila na plakate, televizijske, radijske i novinske oglase.

Dio utrošenog novca se vraća, a troje kandidata za svaki osvojeni glas dobit će kunu i 77 lipa. Prema tome, Zoran Milanović će dobiti 1,2 milijuna kuna, milijun i 80.000 kuna Grabar-Kitarović, a Miroslavu Škori ide 827.000 kuna, pod uvjetom da su im izvješća o troškovima i donacijama bez greške.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene